652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı

652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı

ABONE OL
23:35 - 04/07/2013 23:35
652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı
652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’i kent girişinde karşılamasıyla başladı.
Edirne Belediyesi önünde davul ve zurnayla hareket eden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığındaki ve aralarında sporcular, sivil toplum örgüt temsilcileri, eski Kırkpınar ağalarının bulunduğu kortej, ağayı karşılamak üzere Talatpaşa Asfaltı’na kadar yürüdü.
Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Selim’e önce çiçek verdi daha sonra da ağalık kemerini taktı. Belediye Başkanı Sedefçi ve Ağa Selim, ardından kortejle birlikte Edirne Belediyesi’ne geçti.
Edirne Valisi Hasan Duruer’in belediyeye gelmesiyle kortej, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz’ün taşıdığı Türk bayrağı, Edirne Belediyesi bandosu ve Kırkpınar davul-zurna ekibinin eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bandonun Kırkpınar Marşı’nı çalmasının ardından anıta Vali Duruer, Belediye Başkanı Sedefçi ve Ağa Selim tarafından çelenk konuldu.
Törenlere, Pehlivan Mezarlığı’nda devam edildi. Kara Emin ve Adalı Halil’in mezarı başında Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün eşliğinde dualar okundu.
652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri resmi açılışı saat 18:30’da Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılacak.

ha-ber.com
 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.