6 Şubat depreminde kaybolan polisten 1 yıldır haber alınamıyor

6 Şubat depreminde kaybolan polisten 1 yıldır haber alınamıyor

ABONE OL
22:57 - 05/02/2024 22:57
6 Şubat depreminde kaybolan polisten 1 yıldır haber alınamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birinci yıldönümüne gelinen depremin yıkıcı etkisiyle yerle bir olan kentlerde yaşayanlar, bir yandan depremde ölen yakınlarının acısını unutamazken diğer yandan da ölü ya da diri bir şekilde ulaşamadıkları akrabalarını arıyor.

6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerde 50 binin üzerinde insan hayatını kaybederken yıkımın gerçekleştiği şehirler ise harabeye döndü. Tüm bölgede depremle birlikte yıkılan evlerin enkazının tamamı kaldırılmasına rağmen resmi olmayan verilere göre yaklaşık 200 kişi 1 yıldır kayıp.

33 yaşındaki polis memuru Mustafa İlhan, 6 Şubat’ta eşi ve iki çocuğuyla birlikte Kahramanmaraş’taki 109 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi’nde yaşıyordu. Depremin hemen ardından enkazın başına giden yakınları beşinci günde 30 yaşındaki öğretmen gelinleri Fadime İlhan ve çocukları Eymen ve Cihan’ın cansız bedenlerine ulaştı ancak Mustafa İlhan’dan 1 yıldır hiçbir iz yok.

Yaklaşık 2 hafta boyunca çöken binada hem kurtarma hem de enkaz kaldırma çalışmalarına katıldığını söyleyen Mustafa İlhan’ın ağabeyi Uğur İlhan VOA Türkçe ’ye konuştu.

Enkazda olmadığını düşündüğü polis kardeşinin bir an önce bulunması için yetkililere çağrıda bulunan İlhan, “Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis olan kardeşim Mustafa İlhan 6 Şubat gecesi evinde çocuklarıyla beraberdi. Adıyaman’dan kendi imkanlarımızla götürdüğümüz iş makinası ve işçilerimizle yaptığımız çalışma sonrası yengemi ve yeğenlerimin cenazesini çıkardık ama kardeşime herhangi bir şekilde ulaşamadık. Enkazla birlikte kaldırıldığını zannetmiyorum. Çünkü bizzat kendim çalıştım, yaklaşık 160 tane parça topladım, her parçayı aldım ve teslim ettim. Bunun bir tanesi bile tutmuyor. Parçalı cenazelerde ve kimsesiz cenazelerde kardeşim yok’’ dedi.

“Depremin 13’üncü günü telefonu 2 buçuk saat boyunca çaldı”

Kayıp kardeşleriyle ilgili devlet görevlilerinin kendilerine herhangi bir açıklama yapmadıklarını belirten İlhan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Gittiğimiz bütün kurumlarda henüz bize net bir açıklama yapan yok. Kardeşim polis ama maalesef kayıp ve 1 yıldır bulunamıyor. Enkaz kaldırıldığı zaman evinin bulunduğu katta çeyrek altınından tutun, pasaportunu, üniformasını bile buldum. Ama telefonu, silahı ve kendisi ortada yok. Depremin on üçüncü günü telefonunu aradığımızda 2 buçuk saat boyunca çalıyordu ama açan yoktu. Ama zannedersem AFAD’ın o telefonun nerde çaldığını bulabilecek bir makinası yok. Kardeşim enkazda değildi, eğer enkazda ise DNA almalarını ve kardeşimi bulmalarını istiyorum.”

VOA tarafından geçilen 6 Şubat depreminde kaybolan polisten 1 yıldır haber alınamıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 6 Şubat depreminde kaybolan polisten 1 yıldır haber alınamıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 6 Şubat depreminde kaybolan polisten 1 yıldır haber alınamıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.