6 İlde “Nevruz Operasyonu”

6 İlde “Nevruz Operasyonu”

ABONE OL
13:38 - 15/04/2022 13:38
6 İlde “Nevruz Operasyonu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından nevruz kutlamalarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, 6 ilde 105 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken 66 kişi de gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Bitlis ve İstanbul’da birçok adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

VOA Türkçe’nin adliye ve emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, operasyon “nevruz kutlamaları sırasında örgüt propagandası yaptığı belirlenen kişilere yönelik” gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da operasyon kapsamında yapılan ev baskınlarında ise Kürtçe yayın yapan “Xwebun” isimli gazetenin imtiyaz sahibi Kadir Esen ve gazeteci Ali Koçer de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Diyarbakır’daki nevruz kutlamaları sırasında yöresel kıyafet giyenlerin alana alınmaması nedeniyle gerginlik yaşanmış, polis gaz ve tazyikli suyla katılanlara müdahale etmişti.

Olaylarda 298 kişi polise taş atma, arama noktalarından geçmek istememe, yasaklanmış örgüt simgeleri taşıma, yasadışı slogan atma ve polise mukavemet gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

 

VOA tarafından geçilen 6 İlde “Nevruz Operasyonu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 6 İlde “Nevruz Operasyonu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 6 İlde “Nevruz Operasyonu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.