*** 5. Berlin Lalesi Yarışması başladı

*** 5. Berlin Lalesi Yarışması başladı

ABONE OL
22:12 - 01/09/2010 22:12
*** 5. Berlin Lalesi Yarışması başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

5. Berlin Lalesi Yarışması başladı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkler ile Almanlar arasında birlikte yaşama katkı sağlamak amacıyla geleneksel olarak her yıl düzenlenen "Berlin Lalesi Yarışması" nın 5.si için start verildi

Berlin Uyum ve Göç Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugüne kadar Berlin Lalesi ödülünün himayesini üstlenen Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit’ın bu yıl da ödülün himayesini üstlendiği ve ödül törenine katılacağı bildirildi.

Açıklamada, yarışmayı her yıl olduğu gibi bu kez de Türkçe yayın yapan Metropol FM radyosu, Kreuzberg Eğitim Merkezi (BWK), Berlin Eyaleti Başbakanlığı, Berlin Uyum ve Göç Dairesi ve "Kültürler Atölyesi"nin (Werkstatt der Kulturen) organize edeceği, Körber Vakfı’nın da 5. kez 10 bin avroluk para ödülünü karşılayacağı belirtildi.

Berlin Lalesi yarışması için Türkler ve Almanlar arasında birlikte yaşamın nasıl daha güzel şekillendirilebileceğine dair hazırlanacak projelerin 19 Kasıma kadar gönderilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, yarışmaya katılacak olan projelerin Ocak 2011’de, aralarında eski Federal Meclis Başkanı Rita Süssmuth, komedyen Murat Topal, Federal Meclis Üyesi Aydan Özoğuz, BWK Müdürü Nihat Sorgeç ve Kaya Reisen adlı seyahat şirketinin yöneticisi Bahattin Kaya’nın da yeraldığı bir jüri tarafından değerlendirileceği kaydedildi.

Tüm proje sahiplerinin de ödül törenine davet edileceği belirtilen açıklamada, ödül töreninin 21 Mart 2011 tarihinde Berlin Belediye Sarayında (Rotes Rathaus) düzenleneceği bildirildi.

Proje başvurularının yapılabileceği yerler şunlar:

Radyo Metropol FM – Claudia Kleiner Tel. 21797012, Fax. 21797020, E-mail: [email protected]

Büro des Integrationsbeauftragten (Uyum sorumlusu bürosu) – Edith Tomaske Tel. 90172356, Fax. 90172320, E-mail: [email protected], www.berliner-tulpe.de, [email protected] (aa)

Evren AYDEMİR – Berlin 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.