45 yıldır güvercin besliyor

45 yıldır güvercin besliyor

ABONE OL
21:45 - 11/02/2021 21:45
45 yıldır güvercin besliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Güvercin sevdalısı Yüksel Deşat, ben onlarsız, onlar bensiz yapamayız diyor.

1976 yılında Manisa’dan güvercinleri ile birlikte Almanya’nın yolunu tutan Yüksel Deşat, o gündür bugündür onlardan ayrılamıyor.

ZAMAN İÇİNDE YENİLERİ EKLENDİ

Hobisinin posta güvercini beslemek olduğunu belirten Yüksel Deşat, zaman içinde Türkiye’den getirdiği yerli güvercinlerin yerini posta güvercinlerinin aldığını söyleyerek, sayıları 40’ı bulan beyaz posta güvercinlerine özel bahçesinde özenle baktığını söyledi.

Deşat şunları söyledi:

400 KİLOMETRE UZAKTAN SALDI GÜVERCİNLER YUVALARINA DÖNDÜ

Zamanında, Fürth’e 400 kilometre uzaktaki Darmstadt’tan saldığım 10 güvercinimin 9’u geri Fürth ‘’e yuvasına dönmüştü. Onlar benden evvel Fürth ‘e ulaştı. Birini zannediyorum atmaca veya kartallar yakaladı. Yön bulmalarını, yetiştirdiğim yavrular annelerinden öğreniyorlar. Rüzgâr, batı veya doğu gibi kendilerine göre hesapları var.

TÖRENLERDE BARIŞ GÜVERCİNİ OLARAK UÇURUYORUM

Pandemi öncesi, Marmaris’in kardeş kenti, Fürth’de yapılan Hasat Bayramlarında ,23 Nisan kutlamalarında güvercinleri salıyor ve bayramlara renk katılyorduk. Saldığımız güvercinler yeniden yuvalarına dönüyordu.

BİR TON YEM YİYORLAR

Şimdi kış, onlara daha fazla ihtimam gösteriyorum. Güvercinlerini temiz yemlerle ve yılda bir ton yem ile besliyorum. Güvercinlerimi ayaklarına bağladığım halkalardan tanıyorum. Onlar bensiz, ben onlarsız yapamıyorum.”

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.