40 fotoğrafta Kırkpınar'ı anlatacak

40 fotoğrafta Kırkpınar'ı anlatacak

ABONE OL
22:25 - 29/06/2011 22:25
40 fotoğrafta Kırkpınar'ı anlatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
40 fotoğrafta Kırkpınar’ı anlatacak
Amerika’nın prestijli fotoğraf ödüllerinden Photo District News’in (PDN) sahibi Rum asıllı Türk vatandaşı Pari Dukoviç, objektifinden Kırkpınar’ı yansıtacak
Dukoviç (25), yaptığı açıklamada, giderek tek tipleşen dünyada, kültürel mirasının öneminin daha anlaşılır hale geldiğini söyledi. 
Genç fotoğraf sanatçısı Dukoviç, Kırkpınar mirası adına, kendi bakış açısıyla geleceğe bir ışık tuttuğunu belirterek, ”Kültürel miraslarımızı, bireysel yeteneklerimizi kullanarak korumanın bir sosyal sorumluluk haline geldiğine inanıyorum” dedi. 
Geçen yılki Kırkpınar güreşleri sırasında çektiği 40 fotoğrafı bu yılki 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kültür haftasında sergileyeceğini anlatan Dukoviç, serginin açılış öncesinde düzenlenecek panelde, Princeton Üniversitesinde Osmanlı tarihi üzerine araştırmalar yapan Prof. Dr. Heath Lowry ile Kırkpınar hakkında sunum yapaklarını kaydetti.  
Ödüllü fotoğraf sanatçısının ”40 Fotoğrafla Kırkpınar” sergisi, 7 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’te Ekmekçizade Kervansarayı’nda açılacak.
PARİ DUKOVİÇ
İstanbul’da büyüyen Dukoviç, ABD’deki Rochester İnstitute of Technology’de 4 yıl fotoğraf eğitimi aldı.
New-York Times, Marie Claire, Skylife gibi birçok ünlü gazete ve dergi için çektiği fotoğraflar Amerika’da çeşitli kuruluşlarca ödüllendirdi.
”40 Fotoğrafla Kırkpınar” sergisinde yer alacak fotoğrafları, Photo District News (PDN) ödülünü alan Dukoviç, ”dünyanın yetenekli ve yükselen 30 fotoğrafçısı” arasında sayıldı.
(aa) 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.