4 dakikada bir kişi koronadan ölüyor

4 dakikada bir kişi koronadan ölüyor

ABONE OL
22:51 - 06/12/2020 22:51
4 dakikada bir kişi koronadan ölüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Günlük can kaybı 400’e yaklaşan Almanya acil duruma geçiyor. Her 4 dakikada bir kişinin Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiği Almanya tedbirleri yeniden artırmaya başlıyor

Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, Münih’te düzenlediği basın toplantısında, salgına karşı şimdiye kadar yürürlükte olan tedbirlerin yeterli olmadığını ve yeni vaka sayılarının yüksek seviyede seyrettiğini belirterek, salgının yayılmasını önlemek için yeni önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Almanya’da her 4 dakikada bir kişinin Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğine, sağlık sisteminin de kapasitesinin üstünde çalıştığına işaret eden Söder, bugün Eyalet Bakanlar Kurulunda Bavyera’da tedbirlerin sıkılaştırılmasına ilişkin alınan kararların salı günü Bavyera Eyalet Meclisine sunulacağını açıkladı.

Söder, kararların, Bavyera Eyalet Meclisi tarafından onaylanması durumunda 9 Aralık Çarşamba günü saat 00.00 itibarıyla yürürlüğe gireceği bilgisini paylaşarak, “(Bavyera’da) Yeniden acil durum ilan ediyoruz.” dedi.

Bavyera Eyalet Başbakanı Söder, “acil durum” ilan edilmesiyle hastanelerdeki durumu daha iyi yönetebileceklerini ve eyalette daha hızlı karar alınabileceğini dikkat çekerek, şunları söyledi:

”Bavyera genelinde sokağa çıkma kısıtlaması getirilecek. insanlar sadece sağlık hizmeti alma, aile yakınlarını ziyaret etme, işe, alışverişe ve okula gitme gibi önemli sebeplerden dolayı dışarı çıkabilecek. Bavyera’da ayrıca kamuya ait alanlarda alkol yasağı getirilecek. Son 7 günde 100 bin kişide 200’ün üzerinde yeni vaka tespit edilen bölgelerde gece 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. En fazla iki hanenin bir araya gelmesine ve toplanan kişilerin sayısının 5’i geçmeyeceğine ilişkin düzenleme yürürlükte kalacak. Bu düzenleme Noel Bayramı kapsamında 23-26 Aralık tarihlerinde gevşetilecek ve yılbaşında ise düzenlemede gevşeme olmayacak.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.