“4 bin 813 Futbol Sahası Büyüklüğünde Orman Yandı”

“4 bin 813 Futbol Sahası Büyüklüğünde Orman Yandı”

ABONE OL
11:44 - 24/06/2022 11:44
“4 bin 813 Futbol Sahası Büyüklüğünde Orman Yandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Muğla’nın Marmaris ilçesinin Bördübet mevkisinde hafta başında başlayan orman yangını devam ediyor. Yangın nedeniyle Datça-Marmaris karayolu trafiğe kapatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Fox TV’ye yaptığı açıklamada, “son 12 saatte 180 hektar orman yandığını” söyledi.

”Bunu belirleyebilmek için 250 futbol sahası büyüklüğünde bir alan dün yandı. Toplam olarak 3 bin 417 hektar bu da 4 bin 813 futbol sahası büyüklüğünde” diyen Gürün, bu rakamların uyduların termal kameralarından tespit edildiğini kaydetti.

Yangının son durumuyla ilgili bugün açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de, dün gece sabaha kadar yoğun söndürme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, helikopterle kısa sürede yangına müdahale edilerek, daha geniş bir alana yayılmasının engellendiğini ifade etti.

Etkisini sürdüren rüzgarın risk teşkil etmeye devam ettiğini kaydeden Soylu, “Bir bölge kaldı, havadan karadan etrafı çevriliyor” dedi. Soylu, “orman konusundaki cezaların arttırılması gerektiğini” de sözlerine ekledi.

Yangının şüphelisi bir kişinin dün yakalanarak, gözaltına alındığı açıklanmıştı. İçişleri Bakanı Soylu dün “yangının çıkış nedeni ile ilgili bir şüphelinin olduğunu” söylemişti.

Yangın nedeniyle bölgeden 274 kişi tahliye edildi.

VOA tarafından geçilen “4 bin 813 Futbol Sahası Büyüklüğünde Orman Yandı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “4 bin 813 Futbol Sahası Büyüklüğünde Orman Yandı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “4 bin 813 Futbol Sahası Büyüklüğünde Orman Yandı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.