30 yıl sonra CHP’ye geçen Beyoğlu seçmenin önceliği ne?

30 yıl sonra CHP’ye geçen Beyoğlu seçmenin önceliği ne?

ABONE OL
16:13 - 06/04/2024 16:13
30 yıl sonra CHP’ye geçen Beyoğlu seçmenin önceliği ne?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Beyoğlu Belediye Başkanı olarak seçilen İnan Güney, devir teslim töreni için halkla buluştu.

İstanbul’da 1994’ten bu yana Refah Partisi ve AK Parti’den seçilen belediye başkanları tarafından yönetilen Beyoğlu ilçesi, 2024 yerel seçimlerinde CHP’ye geçmesi sonrası yeni başkan İnan Yüksel, mazbatasını alarak görevine başladı.

30 yıl aradan sonra CHP’den Beyoğlu Belediye Başkanı olarak seçilen Güney, halka yaptığı konuşmada, Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşüm başta olmak üzere birçok sorunu en kısa sürede çözmek için çalışmalara başlayacaklarının sözünü verdi.

Güney, “Sorunlarımızı çözün dedi Beyoğlu halkı kentsel dönüşüm sorunumuzu artık siyasi sömürü alanından çıkarıp, çözün dedi Beyoğlu halkı. Tophane’sinden Sütlüce’sine Halıcıoğlu’ndan Okmeydanı’na, otopark sorununu çözün, komşu komşuyla kavga ediyor dedi. Beyoğlu halkı geçinemiyoruz dedi, sosyal dayanışmaya ihtiyacımız var dedi. Ben bu mesajı Pazar günü aldım, bu mesajı başucu kitabım yaptım. Önümüzdeki beş yıl bütün derdim, çabam Beyoğlu halkının bu sorunlarını çözmek için olacak” dedi.

Beyoğlu’nda seçmenin önceliği kentsel dönüşüm

VOA Türkçe’nin mikrofon uzattığı Beyoğlu sakinleri, yeni başkanın kentsel dönüşüm ve istihdam konusunda çalışmalara öncelik vermesi gerektiğini söyledi.

İstanbul’da 1994’ten bu yana Refah Partisi ve AK Parti’den seçilen belediye başkanları tarafından yönetilen Beyoğlu ilçesi, 2024 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti.

CHP’li İnan Güney, 31 Mart yerel seçimlerini yüzde 49.22 oy oranıyla, AK Partili rakibi Haydar Ali Yıldız’ın 8.4 puan önünde tamamlayarak Beyoğlu Belediye Başkanı seçildi.

VOA tarafından geçilen 30 yıl sonra CHP’ye geçen Beyoğlu seçmenin önceliği ne? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 30 yıl sonra CHP’ye geçen Beyoğlu seçmenin önceliği ne? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 30 yıl sonra CHP’ye geçen Beyoğlu seçmenin önceliği ne? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.