22 yıldır kayıp Hilal için umutla bekleyiş hala sürüyor

22 yıldır kayıp Hilal için umutla bekleyiş hala sürüyor

ABONE OL
16:56 - 31/01/2021 16:56
22 yıldır kayıp Hilal için umutla bekleyiş hala sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ailenin gözlerinde tam 22 yıldır çocukları Hilal’den gelebilecek umutlu bir haber bekleyişinin ışığı hiç sönmedi.

Bundan 22 yıl önce, Almanya’nın Hamburg kentinde 27 Ocak 1999 tarihinde 10 yaşındayken evinden “bakkaldan şeker almaya gidiyorum” diyerek ayrılan ve 20 yıldır hiçbir yerde izine rastlanamayan Türk kızı Hilal Ercan umutlar hiç tükenmedi. Balıkesiri Ayla ve Kâmil Ercan çiftinin kızı Hilal, 1999 yılında kaçırıldığında 10 yaşındaydı.

TOPRAĞIN ALTI KARIŞ KARIŞ ARANMIŞTI

1999 yılında Hamburg’da kaybolan Hilal Ercan’ın dosyası yeniden açılmıştı. Polis elde edilen ipuçların tekrar değerlendirip olayın faalini aramıştı.

Hamburg Emniyeti Sözcüsü Ulf Wundrack yaptığı basın açıklamasında, Hilal davasının ip uçlarını değerlendirmek üzere toplam 671 dosya açıldığını, ancak bugüne kadar bir sonuca ulaşamadıklarını söyleyip, olayın aydınlanması için 5 bin Euro para ödülü koyduklarını belirtmişti.

 Hamburg Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) Hilal Ercan’ın arama çalışmalarının hala sürdüğünü ve görgü tanıklarına çağrıda bulunarak olayın aydınlanmasına katkı sunmaya çağırmıştı.

UMUTLAR HİÇ TÜKENMEDİ

22 yıldır kızlarının ölüsü ve dirisine ulaşamayan anne Ayla ve baba Kâmil Ercan’ı ise en çok da belirsizlik mahvediyor. Aile 22 yıldır Hilal’den gelecek olumlu bir haberi bir umutla hala bekliyorlar.

Almanya’nın Hamburg kentinin Lurup semtinde 27 Ocak 1999 tarihinde evine yakın Elbgau alışveriş merkezine şeker almak için gidip bir daha evine dönmeyen Hilal Ercan’dan 20 yıldır haber alınamıyor. Öldüğü ve yaşadığı dahi belli olmayan Hilal Ercan’ın ailesinin ‘Kızımız nerede? Sorusuna ise bugün hala cevap bulunamadı. Kız kardeşi Hilal kaybolduğunda 12 yaşında olan ağabeyi Abbas Ercan ise, kız kardeşinin hasretiyle tutuştuğunu ve olayda ihmali bulunanları kınadığını belirtti.

Hilal’i bulabilmek için oluşturulan “Cold Case” adlı araştırma ekibi, o tarihten beri en ufak detay ve ipuçlarını değerlendirerek talihsiz kızın akıbetiyle ilgili somut bilgilere ulaşmaya çalışmıştı. Hilal’in ailesi ise, sosyal medya üzerinden kurdukları “Die Suche nach Hilal” gurubu üzerinden kızlarıyla ilgili gelebilecek bilgilere ulaşmaya çalışıyorlar.

TÜRK KÖKENLİ AİLELERİN TEDİRGİNLİĞİ HALA DEVAM EDİYOR

Bugüne kadar Hilal’in bulunamamasından kaynaklanan tedirginlik ve korku Hamburg’da yaşayan Türk kökenli aileler arasında, olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala devam etmektedir.

Hamburg’da yaşayan Türk kökenli aileler Ercan ailesinin çocuklarıyla ilgili bu belirsiz durumdan olumsuz etkilenip, kendi çocukları adına da kaygı duymakta ve yetkililerden bir an önce bu olayın aydınlatılmasını ivedilikle talep etmektedirler.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.