0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’ya iltica başvurularında önemli bir artış yaşanıyor. 2023 yılında, Türk vatandaşlarının iltica başvuruları önceki yıla göre %155 oranında arttı ve kabul oranları %13’e kadar düşüş gösterdi. CDU/CSU partisi, bu durumun ayrıntılarını ve sığınma başvurularındaki düşük kabul oranlarının nedenlerini Alman hükümetinden sorgulamak için detaylı bir soru önergesi yöneltti.

Türkiye’deki siyasi ve ekonomik durumun başvurulardaki artışta etkili olabileceği düşünülüyor. Almanya’daki Türk vatandaşı sayısı ise 1 milyon 548 bin olarak belirlendi.

Diğer yandan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ankara’daki Anıtkabir’i ziyaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygısını sundu. Aliyev, Atatürk’ün yüz yıl önce kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü başarısından ötürü gurur duyduğunu ve Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşliğin korunması gerektiğini vurguladı. Bu kardeşlik ve dayanışmanın, iki ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu ve gelecek nesillere aktarılmasının en önemli görev olduğunu belirtti.

2023’te Türklerin Almanya’ya İltica Başvurularında Rekor Artış ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın Tarihi Anıtkabir Ziyareti.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen 2023'te Türklerin Almanya'ya İltica Başvurularında Rekor Artış ve Aliyev'in Anıtkabir Ziyareti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 2023'te Türklerin Almanya'ya İltica Başvurularında Rekor Artış ve Aliyev'in Anıtkabir Ziyareti haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.