2021 için ilk olumlu haber Avusturya´dan geldi

2021 için ilk olumlu haber Avusturya´dan geldi

ABONE OL
14:59 - 12/11/2020 14:59
2021 için ilk olumlu haber Avusturya´dan geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği ile ilk korona aşısını geliştiren ve sahipleri Türk olan BioNTech ile Pfizer arasında yapılan aşı dozu anlaşmasından sonra konuşan Avusturya Sağlık Bakanı Rudolf Anschober (Yeşiller), Avusturya´da yılın ilk ceyreğinde aşılara başlanacağı konusunda iyimser olduğunu belirtti.

2021 yılının ilk üç aylık zaman diliminde ilk önce sağlık personeli ve diğer önemli meslek mensuplarının aşılarına başlanacağını ifade eden Anschober, „isteyen herkesin yılın ikinci çeyreğinde kendi istekleri üzerine aşı olabileceklerini bekliyorum. Bunun için lojistik çalışma yapmaya başladık bile“ diye konuştu.

İlk önce kişisel riskin en yüksek seviyede olduğu bilinen kişilerin aşı olabileceklerine dikkati çeken Avusturya Sağlık Bakanı Anschober, ayrıca ilk önce sağlık ve bakım personelinin aşılanması gerektiğini vurguladı.

Seyyar aşı ekipleri

İnsanların aşılanacak merkezlere gelmek zorunda kalmak yerine aşı hizmetini insanların ayağına getirmek istediklerini belirten Anschober, “mobil aşı ekiplerimiz insanların yaşadıkları veya çalıştıkları yere gelecekler” dedi. Kurulması planlanan mobil aşı ekiplerinin tabi ki ilaçların soğuk tutulması gerektiği halde o ihtiyaca göre hareket edecektir.

Ulusal aşı stratejisi

Ulusal aşı heyeti ile AB aşı stratejisini de dikkate alarak „ulusal bir aşı stratejisini“ geliştirmeye başlayan Avusturya Sağlık Bakanlığı, bu doğrultuda sürekli gelen yeni bilgileri hesaba kattığını ve aynı zamanda da aşının ne zaman Avrupa İlaç Acentası (EMA) tarafından resmen kabul edilmesine de baktığını bildirdi.

Ne var ki, Avusturya Sağlık Bakanı Anschober, „ilaçların resmen kabul edilmesinin artık yeni yılın başında olabileceğini bekliyorum“ diyerek iyimser bir tutum sergiledi.

Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.