2018 Gazete Saldırısı Davası Ömürboyu Hapisle Sonlandı 

2018 Gazete Saldırısı Davası Ömürboyu Hapisle Sonlandı 

ABONE OL
12:25 - 29/09/2021 12:25
2018 Gazete Saldırısı Davası Ömürboyu Hapisle Sonlandı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

2018’de Maryland eyaletinin Annapolis kentinin yerel gazetesi Capital Gazette’e silahlı saldırı düzenleyerek beş kişiyi öldüren Jarrod Ramos, şartlı tahliye olasılığı olmaksızın beş kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma, kısmen Corona virüsü pandemisi nedeniyle birkaç kez ertelenmişti. Jüri, Temmuz ayında 41 yaşındaki Jarrod Ramos’u suçlu bulmuştu.

Ramos, 2019’un Ekim ayında beşi birinci derece cinayet de dahil olmak üzere 23 ağır suçu kabul etmiş; ancak zihinsel bir bozukluk nedeniyle cezai sorumlu olmadığını savunmuştu. Jüri, birkaç saatlik değerlendirmeden sonra, zanlının bu savunmasını reddetmişti.

28 Haziran 2018’deki saldırı, Jarrod Ramos’un haber bürosunun camlı kapısını ateş ederek kırmasıyla başladı. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında gazetenin yazı işleri müdür yardımcısı Rob Hiaasen, köşe yazıları sayfası editörü Gerald Fischman, muhabirler Wendi Winters ve John McNamara’yla satış asistanı Rebecca Smith vardı.

Saldırıdan önce Ramos, bir taciz davasında aldığı mahkumiyeti hakkındaki haberlerinden dolayı gazeteyle uzun bir hukuk mücadelesi vermiş ve davası sonunda reddedilmişti. Ramos gazetenin yazarlarını küfürlü sözlerle dolu Twitter mesajlarıyla sürekli olarak taciz ediyordu. Bu mesajlardan birinde Ramos, gazetenin yayınına son verdiğini görmekten çok mutlu olacağını ama iki gazetecinin “nefes almaya son verdiğini” görmenin “daha iyi olacağını” yazmıştı.

VOA tarafından geçilen 2018 Gazete Saldırısı Davası Ömürboyu Hapisle Sonlandı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 2018 Gazete Saldırısı Davası Ömürboyu Hapisle Sonlandı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 2018 Gazete Saldırısı Davası Ömürboyu Hapisle Sonlandı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.