2014 güreşin yılı oldu

2014 güreşin yılı oldu

ABONE OL
13:02 - 08/11/2014 13:02
2014 güreşin yılı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2014 güreşin yılı oldu

Türk güreşçiler, 2014 yılında uluslararası arenada katıldıkları şampiyona ve turnuvalarda 236 madalya kazandı.

2014 yılında başarılı bir grafik sergileyen Güreş Federasyonu’nda, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde mindere çıkan milli sporcular, 44’ü altın, 65’i gümüş ve 127’si bronz 236 madalya topladı.

Yıldız Milli Takımı, Bulgaristan’da organize edilen Avrupa Şampiyonası’nda, Slovakya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda, Çin’de yapılan Gençlik Olimpiyatları’nda ve uluslararası özel turnuvalarda başarılı bir grafik ortaya koydu.

Yıldız güreşçiler, bu organizasyonlarda 11’i altın, 22’si gümüş ve 45’i bronz olmak üzere toplam 78 madalya kazanarak, gelecek adına ümit verdi.

Gençler ışık saçtı

Polonya’nın Katowiçe kentindeki Avrupa Gençler Şampiyonası ile Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’teki Dünya Gençler Şampiyonası’nda başarılı mücadele sergileyen Milli Takım ise 13’ü altın, 15’i gümüş ve 45’i bronz olmak üzere toplam 73 madalyayla Türkiye’ye döndü.

Büyüklerden 85 madalya

Milli sporcular, Finlandiya’nın Vantaa kentinde düzenlenen Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası ile Özbekistan’daki Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda başarılı bir performansa imza attı.

Serbest ve grekoromen stilde mindere çıkan milliler, Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası, Dünya Kupası, Grand Prix Turnuvaları, Türkiye’de organize edilen Yaşar Doğu ve Vehbi Emre Turnuvaları ile uluslararası özel turnuvalarda 85 madalya kazandı.

Bu organizasyonlarda 20 altın, 27 gümüş ve 38 bronz olmak üzere 85 madalya kazanan milliler, gelecek sene ABD’de organize edilecek Dünya Şampiyonası’nda, 2016 Rio Olimpiyatları’na kota alabilmek için mücadele edecek.

Büyük kadınlarda ilk madalya Yeşilırmak’tan geldi

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Dünya Büyükler Şampiyonası’nda Elif Jale Yeşilırmak, bir ilke imza attı.

58 kiloda mindere çıkan Yeşilırmak, bronz madalyanın sahibi olurken, Türkiye’ye büyük kadınlardaki ilk madalyasını getirdi ve adını tarihe yazdırdı.

Taha Akgül dünya şampiyonu oldu

Üç Avrupa şampiyonluğu bulunan milli güreşçi Taha Akgül, kariyerinde eksik olan dünya şampiyonluğunu 2014 yılında kazanmayı başardı.

Büyüklerde ilk kez geçen sene katıldığı Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi olan Akgül, Özbekistan’da düzenlenen şampiyonada altın madalya alarak kariyerine yeni bir başarı eklemiş oldu.

Serbest ve grekoromen stilde dünya üçüncülüğü

Türkiye, Özbekistan’da düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda hem serbest hem de grekoromen stilde dünya üçüncüsü oldu.

Serbest stilde şampiyonayı 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 4 madalyayla tamamlayan milliler, 41 puan toplayarak, dünya üçüncülüğünü elde etti.

Grekoromen stilde ise 2 gümüş, 2 bronz madalya kazanan milli takım, 35 puanla kürsünün üçüncü basamağında yer aldı.

Federasyon Başkanı Yerlikaya: “Madalya avına devam”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise başarılı bir sene geçirdiklerini ancak her zaman daha yukarıyı hedeflediklerini söyledi.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Türk güreşinin geçmişe oranla çok daha iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, “2014 yılına damga vuran Türk güreşi, 2015 yılında da madalya avına kaldığı yerden devam edecek” dedi.

Madalya oranındaki artışın kendilerini memnun ettiğini ancak tatmin etmediğini vurgulayan Yerlikaya, “Amacımız madalya sayımızı çok daha yukarılara çıkarmak. Her sene, üzerine koyarak hedefimize ilerliyoruz. Buradaki en önemli nokta altyapı. 11-15 yaş gruplarını ikinci kez kampa aldık. 2020 yılına doğru bu fabrikadan çok başarılı sporcular yetişecek” diye konuştu.

“Altyapı, olmazsa olmazımız”

Altyapıya büyük önem verdiklerini ve gelecekteki başarıların bu gençler tarafından alınacağını kaydeden Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı:

“Altyapıya verilen önem, olmazsa olmazımız. Doğru hamleler yapıp, daha fazla önem verince mekanizmalar otomatik olarak sizi başarıya götürüyor. Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bu sene Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazanılan 52 madalya, madalyasız bir dönemden çıkan güreş camiası için ne kadar iyi gözükse de bu sayıyı 100’lere çıkarmamız gerekiyor. Herkes başarıya giden yolu biliyor ve üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Hep daha iyisini yapabilmek için çabalıyoruz. Her zaman en üstte olabilmek adına mücadelemizi sürdürüyoruz.”

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.