*** 2009 Yılı Hac Organizasyonu başladı

*** 2009 Yılı Hac Organizasyonu başladı

ABONE OL
13:01 - 14/02/2009 13:01
*** 2009 Yılı Hac Organizasyonu başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

2009 Yılı Hac Organizasyonu başladı

Avrupa’daki Türk Büyükelçilikleri nezdinde görev yapan Din Hizmetleri Müşavirleri, "2009 Yılı Hac Organizasyonu" ile ilgili olarak çalışmalarını başlattılar

Köln’deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Merkezinde bir araya gelen Din Hizmetleri Müşavirleri, Avrupa’dan yapılan hac organizasyonlarının daha başarılı olabilmesi için, daha önceki yıllarda ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi ve hacca giden insanların ibadetlerini daha iyi şartlarda yerine getirebilmeleri konularını ele aldılar.

Toplantıda ayrıca, 2009 yılı hac kayıtlarının ön ve kesin kayıt şeklinde iki aşamalı yapılması, ön kayıtların Mart ayından itibaren başlatılması, ülkeler arasındaki koordinasyonun daha iyi sağlanması için ortak bir komisyon kurulması konusunda da görüş birliğine varıldı.

Toplantıya, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan, Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Doç. Dr. Bülent Şenay, Paris Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, Brüksel Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Halife Keskin, DİTİB Hac ve Umre İşleri Müdürü Ali Özdemir, Din Eğitimi ve Din Hizmetleri Müdürü Nuri Bilici, Hac ve Umre İşleri Müdürlüğü’nde Murat Karaman ile diğer müşavirlikler bünyesinde hac organizasyonlarının takibinden sorumlu personeller katıldı.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.