“12 Şehit verildi, 16 terörist etkisiz hale getirildi”

“12 Şehit verildi, 16 terörist etkisiz hale getirildi”

ABONE OL
20:41 - 23/12/2023 20:41
“12 Şehit verildi, 16 terörist etkisiz hale getirildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin PKK’ya karşı Irak Kürt bölgesinde 17 Nisan 2022’den beri yürüttüğü Pençe-Kilit Harekatı’nda çıkan çatışmada, 12 asker yaşamını yitirdi. Millî Savunma Bakanlığı (MSB) 16 PKK’lının da etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Pençe-Kilit Harekatının sürdüğü Hakurk bölgesinde dün yaşanan şiddetli çatışmalarda ilk etapta 3 askerin hayatını kaybettiği açıklandı. MSB yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: “Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir”

Ancak daha sonra yaralı askerlerden 3’ünün daha hayatını kaybettiği açıklandı. Bu açıklamadan kısa süre sonra MSB’den yapılan ikinci açıklamada altı askerin daha kurtarılamadığı bildirildi. 16 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklama şöyle: “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 16 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir.”

Siyasilerden tepkiler

MSB’nin açıklamalarının ardından birçok kesimden tepkiler yükseldi. MHP Lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler, yaralılarımıza şifa niyaz ediyor; kederli ailelerinin, milletimizin, silah arkadaşlarının, hülasa hepimizin başı sağ olsun diyorum. Hiç kimse endişe etmesin, şehitlerimizin dökülen kanları yerde kalmayacak, terörizmle mücadele sonuna kadar devam edecektir” dedi.

İlk çatışmada hayatını kaybeden Piyade Teğmen Ramazan Günay’ın İzmir’deki ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, baş sağlığı dileyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise sosyal medya hesabından “Dün aldığımız acı haberin ardından bugün bir kez daha kahrolduk. Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan altı askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” mesajını paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da tepki gösterenler arasındaydı. Babacan, “Irak’ta üs bölgemize sızmaya çalışan terör örgütü üyeleri ile çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Yaralı askerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum” mesajını paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da mesaj yayınlayarak, saldırılara tepki gösterdi ve askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Bu arada İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, milli yas ilan edilmesi çağrısı yaparak, şu ifadeleri kullandı: “Şehitlerimizi uğurlarken, bu ihanete karşı milletçe birlik ve beraberliğimizi daha güçlü şekilde ortaya koyabilmek için İYİ Parti olarak, milli yas ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Şüphesiz bugün aldığımız her nefes onların sayesindedir. Aziz ruhları şad olsun.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehid olan Mehmetçiklerimize Rabbimden rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır ve metanet diliyorum. Kahramanlarımızın kabirleri nur, mekanları cennet, makamları âli olsun. Devletimizin; vatanımıza, birliğimize, huzurumuza kasteden hainlere hak ettikleri cevabı vereceğinden, ülkemiz üzerine hain planlar kuranların kirli heveslerini kursaklarında bırakacağından kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Irak ve Suriye Mesajı

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen “Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı”na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Türkiye’nin Irak ve Suriye’de terör yapılanmasına müsaade etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Rabbim kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin diyorum”dedi.

VOA tarafından geçilen “12 Şehit verildi, 16 terörist etkisiz hale getirildi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “12 Şehit verildi, 16 terörist etkisiz hale getirildi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “12 Şehit verildi, 16 terörist etkisiz hale getirildi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.