0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği Türkiye’ye Deprem Yardımı Sağlıyor

Avrupa Birliği, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’ye 1 milyar euro yardım sözü verdi. Bu yardımın ilk bölümü olan 400 milyon euro için anlaşma imzalandı. Bu meblağ, Avrupa Dayanışma Fonu tarafından bir aday ülkeye yapılan en büyük yardımdır.

BM’den İsrail’e İhlal İddiası

BM Filistin Özel Raportörü, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının ve tıbbi malzeme ile gıda eksikliğinin insan ölümlerine yol açtığını ve Uluslararası Adalet Divanı’nın kararlarını ihlal ettiğini belirtti. İsrail, Gazze’ye yardımın ulaşmasını sağlamak için alınan ihtiyati tedbir kararına uymalıdır.

UNRWA ve İsrail Arasında Tünel İddiaları

İsrail, UNRWA’nın Gazze ofisinin altında Hamas tünelleri olduğunu iddia etti. UNRWA, iddialardan haberdar olmadığını ve bağımsız bir soruşturma çağrısında bulunduğunu açıkladı. BM, UNRWA çalışanlarının saldırılara karıştığı iddialarını soruşturuyor ve bazı ülkeler Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve İşleri Kurumu’a finansal desteği durdurdu.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen 11 Şubat 2024 Haber Özetleri haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 11 Şubat 2024 Haber Özetleri haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.