100 gemiden oluşan deniz filosu Vahdettin Köşkü’ndeki Erdoğan’ı selamladı

100 gemiden oluşan deniz filosu Vahdettin Köşkü’ndeki Erdoğan’ı selamladı

ABONE OL
23:19 - 29/10/2023 23:19
100 gemiden oluşan deniz filosu Vahdettin Köşkü’ndeki Erdoğan’ı selamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamalarında bu sene başkent Ankara kadar İstanbul da öne çıkıyor. Gün içinde İstanbul’da birçok etkinlik düzenlendi.

Sabah Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikleri kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra İstanbul’a geçerek Osmanlı’nın son padişahı Vahdettin’in sultan olmadan önceki ikametgahı olan Vahdettin Köşkü’nden Boğaziçi’ndeki törenleri takip etti

Törende Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu komutasındaki Türk donanması Cumhuriyet tarihinin en büyük resmi geçidini gerçekleştirdi. Marmara Denizi’den İstanbul Boğazı’na girerek güney kuzey geçişi yapan 100 gemilik filo Vahdettin Köşkü’ndeki Cumhurbaşkanı’na çimariva (gemi personeli güvertede sıralanacak) selamında bulundu. Saat beşte başlayan geçiş sırasında donanmanın amiral gemisi TCG Anadolu ve beraberindeki filonun geçişi yaklaşık iki saat sürdü.

Cumhuriyet’in 100.yılı dolayısıyla düzenlenen törenler kapsamında donanmanın amiral gemisi TCG Anadolu ve beraberindeki filo Boğaz’dan geçti

Geçiş sırasında Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 ve F-4 uçakları Türk donanmasına eşlik etti. Türk Yıldızları ve Solotürk de gösteri uçuşları yaptı.

Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen törenlerd kapsamında Türk Yıldızları ve Solotürk gösteri uçuşları yaptı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı de bu sırada 101 pare top atışı gerçekleştirdi.

Törenleri ellerinde Türk bayrakları ile Üsküdar ve Beşiktaş sahillerini dolduran milyonlarca İstanbullu da izledi.

Cumhuriyet’in 100. yılı İstanbul’da da coşkuyla kutlanıyor

Vatan Caddesi’nde emsalsiz katılım

İstanbul’daki ilk tören ise her yıl olduğu gibi Vatan Caddesi’nde yapıldı. Bu yılki kutlama daha önceki yıllara göre çok daha coşkulu ve renkliydi.

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ile birlikte İstanbulluları selamladı.

Cumhuriyet’in 100. yılı İstanbul’da da coşkuyla kutlanıyor

İstanbulluların törenlere katılımı da geçen senelere çok daha fazlaydı.

“Ben bir kadın olarak bizim birey olmamızı, haklarımızın olmasını sağladığı için Atatürk’e çok teşekkür ediyorum”

Ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk resimleriyle Vatan caddesine gelen birçok aile, çocuklarıyla birlikte törenleri takip etti.

Cumhuriyet’in 100. yılı İstanbul’da da coşkuyla kutlanıyor

VOA Türkçe’nin konuştuğu Ayşegül Kahyaoğlu, “Sabah 8’den beri burada töreni bekliyoruz. Bu duyguyu yaşamak çok gurur verici. Özellikle ben bir kadın olarak bizim birey olmamızı, haklarımızın olmasını sağladığı için Atatürk’e çok teşekkür ediyorum” derken, Emre Kahyaoğlu “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız için çok mutluyuz, gururluyuz. Nice 100 yıllarımızın olmasını diliyoruz. Atamızı da bu vesileyle özlem ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçit törenini izleyenlerden Leyla İnanç ise “Çok onurluyuz ve gururluyuz. 100. yılımız kutlu olsun. Bu coşkuya yakından şahit olması için çocuğumuzla beraber geldik. Çok heyecanlıyız” dedi.

Cumhuriyet’in 100. yılı İstanbul’da da coşkuyla kutlanıyor

İstanbullular ellerinde bayraklarla şehri turluyor

İstanbullular Cumhuriyet’in 100. yılını yalnızca resmi törenlerle kutlamıyor. On binlerce İstanbullu ellerinde bayraklarla başta Bağdat Caddesi ve Nispetiye Caddesi olmak özellikle sahil yollarında ellerinde Türk bayraklarıyla tura çıkıyor ve kornalarla Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyor.

Cumhuriyet’in 100. yılı İstanbul’da da coşkuyla kutlanıyor

Bağdat Caddesi’nde eşiyle birlikte tur atan İlker Yıldız, “Cumhuriyet’in ilanı bizi bugün biz yapan büyük bir tarihi olay. Bağımsız bir ülkede özgür bireyler olmamızın yolunu açtı. Atatürk ve arkadaşlarını minnetle anıyorum. Daha özgür ve mutlu olacağımız bir yüzyılın eşiğinde olduğumuzu düşünüyorum. Herkesin aksine umutluyum. Başta Atatürk olmak üzere kurucularımıza ve aile büyüklerimize layık olmak için daha iyisini yapmalıyız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılı kutlaması Maltepe Etkinlik Alanı’nda yapılacak. Kutlama sırasında Zülfü Livaneli, İskender Paydaş ve Orkestrası, Duman, Mazhar Alanson ve Adamlar’ın da aralarında olduğu şarkıcı ve gruplar sahne alacak.

Cumhuriyet’in 100. yılı İstanbul’da da coşkuyla kutlanıyor

VOA tarafından geçilen 100 gemiden oluşan deniz filosu Vahdettin Köşkü’ndeki Erdoğan’ı selamladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 100 gemiden oluşan deniz filosu Vahdettin Köşkü’ndeki Erdoğan’ı selamladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 100 gemiden oluşan deniz filosu Vahdettin Köşkü’ndeki Erdoğan’ı selamladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.