10 Latin Amerika Ülkesine Ücretsiz Corona Virüsü Aşısı

10 Latin Amerika Ülkesine Ücretsiz Corona Virüsü Aşısı

ABONE OL
19:49 - 06/12/2020 19:49
10 Latin Amerika Ülkesine Ücretsiz Corona Virüsü Aşısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pan Amerikan Sağlık Örgütü’nün (PAHO) yaptığı açıklamaya göre, aralarında Bolivya, Nikaragua, El Salvador, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’nin de olduğu Latin Amerika ve Karayipler’in en yoksul 10 ülkesi, aşı hazır olduğunda ücretsiz edinebilecek.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) ait bir kuruluş olan PAHO’nun Başkan Yardımcısı Jarbas Barbosa, aşı onaylandıktan sonra bu ülkelere aşı yardımının kademeli olarak yapılabileceğini ve aşıların, öncelikle sağlık çalışanlarına, yaşlılara ve kronik hastalara yapılacağını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü, geçtiğimiz günlerde aşı çalışmalarıyla ilgili tünelin sonundaki ışığı görebildiklerini, İngiltere’de kullanım onayı alan Pfizer-BioNTech aşısıyla birlikte deney sürecinin son aşamasında olan 50 aşının, daha olduğunu açıklamıştı.

Aşıya erişim herkesin hakkı

Latin Amerika ve Karayipler’de yaşayan 630 milyon kişiden 231 milyonu, ayda 143 dolardan daha az bir gelire sahip ve pandemiyle birlikte bölgedeki sosyoekonomik sorunlar daha da artıyor.

Bölge ülkelerindeki sosyal güvencelerin ve sağlık sistemlerinin de yetersiz olması, Latin Amerikalıların aşıya erişiminde sorunlar yaşanabileceği endişelerini güçlendiriyor.

WHO Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus “Zengin ve güçlü ülkelerin aşıyı bir an önce edinmek için fakir ve zayıf ülkeleri ezip geçmelerine izin veremeyiz” diyerek uluslararası kurum ve kuruluşlara, dayanışma çağrısında bulunmuştu.

Salgından en fazla etkilenen bölgeler arasında yer alan, 13 milyondan fazla vakanın ve 460 bine yakın can kaybının yaşandığı Latin Amerika’da ücretsiz aşı yardımı yapılacak ülkeler Bolivya, Dominika, El Salvador, Grenada, Guyana, Haiti, Honduras, Nikaragua, Saint Lucia; Saint Vincent ve Grenadinler.

VOA tarafından geçilen 10 Latin Amerika Ülkesine Ücretsiz Corona Virüsü Aşısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 10 Latin Amerika Ülkesine Ücretsiz Corona Virüsü Aşısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 10 Latin Amerika Ülkesine Ücretsiz Corona Virüsü Aşısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.