1 ölü, 12 kişi kayıp

1 ölü, 12 kişi kayıp

ABONE OL
22:06 - 27/11/2023 22:06
1 ölü, 12 kişi kayıp
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunan sahil güvenliği, tuz taşıyan bir yük gemisinin 14 mürettebatıyla birlikte Midilli adası açıklarında dün batması sonucu bir kişinin öldüğünü ve 12 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Gemideki bir kişi pazar günü helikopterle kurtarıldı.

Sahil güvenlik bugün yaptığı açıklamada, Comoros bandıralı “Raptor” adlı geminin Mısır’daki El Dekheila Limanı’ndan yola çıktığını ve Pazar günü erken saatlerde mekanik bir arıza bildirip imdat çağrısı yayınladığında İstanbul’a gitmekte olduğunu ekledi.

Reuters haber ajansına konuşan bir sahil güvenlik yetkilisi, “Bölgeden bir ceset çıkarıldı” dedi. Mürettebatın sekizi Mısırlı, geri kalanı ise Suriye ve Hindistan vatandaşıydı. Arama çalışmaları devam ediyor.

Artvin’de yük gemisi karaya oturdu: mürettebat tahliye ediliyor

Bu arada, hava koşulları Türkiye’deki deniz taşımacılığını da olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Artvin’in Hopa ilçesinde, kıyı şeridini etkisi altına alan fırtına nedeniyle sürüklenen kuru yük gemisi karaya oturdu.

Palau bandıralı “FR Pearl” adlı kuru yük gemisinde Türkiye, Azerbaycan, Endonezya vatandaşı olmak üzere 13 mürettebatın tahliye çalışmaları yapılıyor. Personel gemiden AFAD, Sahil Güvenlik, AKUT, polis, itfaiye yardımıyla ve halatlarla kurtarılarak sağlık merkezlerine sevk ediliyor.

AFAD ayrıca bu sabah sosyal medya hesabından, “Vamos” isimli ticari geminin İnebolu Limanı’nda karaya oturduğu bilgisini paylaştı. Söz konusu gemide 11 mürettebatın olduğu ve tamamının kurtarıldığı kaydedildi.

Karadeniz’de batan gemi mürettebatını arama çalışmalarına karadan devam ediliyor

Diğer yandan Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım’da etkili olan fırtınada batan “Kafkametler” isimli kuru yük gemisinin kayıp yedi mürettebatına ulaşmak için sürdürülen çalışmalar, dün olumsuz hava koşulları nedeniyle durduruldu.

Geminin batmasının üstünden geçen dokuz günde şu ana kadar beş mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı. Karadeniz’de etkili olan fırtına nedeniyle çalışmalara bugün sadece karadan devam ediliyor.

AFAD ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı personelin kayıp yedi kişinin bulunması için katıldığı aramalara, bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle havadan ve denizden müdahale edilemiyor. Hava şartları elverdiğinde çalışmaların hava, deniz ve su altından devam edeceği aktarılıyor.

VOA tarafından geçilen 1 ölü, 12 kişi kayıp haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 1 ölü, 12 kişi kayıp haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 1 ölü, 12 kişi kayıp haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.