Zeytin Mektebinin eğitimi ülke sınırlarını aştı

Zeytin Mektebinin eğitimi ülke sınırlarını aştı

ABONE OL
22:07 - 23/11/2020 22:07
Zeytin Mektebinin eğitimi ülke sınırlarını aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bölgede zeytin ve zeytinyağı üretim ve işletmeciliğinin yaygınlaşması amacıyla üretici ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla kurulan Zeytin Mektebi eğitimi ülke sınırlarını aşarak 20 bin kişiye ulaştı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Müdürlüğü işbirliği ile internet ortamında düzenlenen ve bir ay devam eden Zeytin Mektebi eğitimi tamamlandı.

Online 500 üretici ve vatandaşın düzenli dersleri takip ettiği Zeytin Mektebi eğitimi, youtube kanalı üzerinden de yayımlanarak 20 bin kişiye ulaştı.

‘Zeytin ve Zeytinyağına Dair Herşeyi Öğrenin’ sloganıyla başlayan Zeytin Mektebi’nde, zeytin mitolojisinden budamaya, sulamadan zararlılarla mücadeleye, zeytinyağından zeytin üretim teknolojilerine onlarca konuyla ilgili geniş kapsamlı eğitim verildi.

Bu eğitimler ülke sınırlarını da aşarak, Amerika Birleşik Devletleri, Katar, Danimarka, KKTC, İsviçre,  Almanya, İtalya, İspanya ve Türkmenistan ile birçok ülkeden kişi katıldı.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, zeytinin Akdeniz ikliminin en önemli bitki varlığı olduğunu belirterek, Batı Akdeniz bölgesinde özellikle son dönemde tekrar zeytin üretimine dönüş olduğunu söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle zeytinin tarihi, yetiştirilmesi, ticaretiyle ilgili kapsamlı bir eğitim programı düzenlediklerini ifade eden Çandır, şunları kaydetti.

‘’Zeytin Mektebi düşündüğümüzden daha çok ilgi göstermesi bizi hem şaşırttı, hem de heyecanlandırdı. Son yıllarda zeytin üretimine ciddi bir yönelme var. Bu eğitimler üreticimize ve zeytinle uğraşmak isteyen insanlarımıza ışık olacaktır. Tarımsal üretimde de eğitimi çok önemli. Borsa olarak tarımsal üretimin daha fazla kalite ve verimle yürütülmesi için çalışıyoruz.’’

Antalya Tarım İl Müdürü Gökhan Karaca da  zeytin ve zeytinyağı hakkında bugüne kadar en kapsamlı eğitim online eğitimi verdiklerini söyledi. Karaca, ‘’Eğitimler online olmasına rağmen son derece verimli bir eğitimi programını tamamladık.  Youtube üzerinden eğitimi takip edenlerin de  sınava tabi tutulması gündemimizde… Zeytin Mektebi ile Türkiye’nin en büyük halka açık, ücretsiz zeytin kütüphanesinin oluşturuldu. İspanya’da 3 bin Euro civarında olan zeytin eğitiminin ücretsiz olması ve online olması eğitimin yurtdışından da büyük ilgi görmesine yol açtı’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.