“Zelenski de Putin Kadar Suçlu”

“Zelenski de Putin Kadar Suçlu”

ABONE OL
16:37 - 05/05/2022 16:37
“Zelenski de Putin Kadar Suçlu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Brezilya eski Cumhurbaşkanı Lula da Silva, Ukrayna’da devam eden savaşta Rusya Cumhurbaşkanı Putin kadar Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin de suçlu olduğunu söyledi. Haber dergisi TIME’a bir röportaj veren Silva, Rusya’nın asla Ukrayna’yı işgale kalkışmaması gerektiğini belirtti.

Lula da Silva, TIME dergisinin bu haftaki sayısında kapakta yer alan röportajında Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Solcu lider Silva, ABD Başkanı Joe Biden’ın da aslen savaşı önlemek için daha fazlasını yapabileceğini, ancak bunun yerine çatışmayı kışkırttığını iddia etti.

Brezilya’da Ekim ayında yapılacak seçimlerde yeniden adaylığını koyacak olan ve sağcı Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro’yu koltuğundan kaldırmayı hedefleyen Lula da Silva, Batılı liderlerin de Ukrayna’da yaşananlardan sorumlu olduğunu söyledi.

“Biden Moskova’ya gitmeliydi”

Silva, Batılı liderlerin kapalı kapılar ardında yapılacak görüşmelerde savaşı önlemek yerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’yi alkışlamayı tercih ettiklerini belirtti. Silva, “Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını ve tüm Avrupalı parlamanterler tarafından ayakta alkışlandığını görüyorum. Zelenski de en az Putin kadar bu savaş konusunda suçludur. Çünkü bir savaşta sadece tek taraf suçlu olmaz” dedi.

Silva ayrıca “ABD’nin büyük bir siyasi nufüzu var. Biden bu çatışmaları kışkırtmak yerine önleyebilirdi. Uçağa atlayıp Moskova’ya giderek Putin’le görüşebilirdi. Bu bir liderden beklenen bir davranıştır” ifadelerini kullandı.

Eski Brezilya Cumhurbaşkanı, NATO’nun da Ukrayna’nın NATO’ya girmeyeceğini söyleyerek savaşı en başından önlemesinin mümkün olduğunu öne sürdü.

VOA tarafından geçilen “Zelenski de Putin Kadar Suçlu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Zelenski de Putin Kadar Suçlu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Zelenski de Putin Kadar Suçlu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Asıl suçlu olan Zelenski’nin ta kendisi. Zira bir artist tiyatro dizi oyuncusundan siyasetçi olmaz. Bizde olduğu gibi, imam hatipli birinden Cumhurbaşkanı olmaz. Ukrayna’nın yıkımına sebep olan Zelenski’dir. Ülkesinin yıkımına enkaza dönmesine sebep olan beyinsizin tekidir zelenski.

    Yanıtla
    +0
    -0