Zehirlenen Rus Muhalif Siyasetçi Navalny Taburcu Oldu

Zehirlenen Rus Muhalif Siyasetçi Navalny Taburcu Oldu

ABONE OL
12:19 - 23/09/2020 12:19
Zehirlenen Rus Muhalif Siyasetçi Navalny Taburcu Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rus muhalif lider Alexei Navalny taburcu oldu. Yaklaşık bir aydır Berlin’deki Charite Hastanesi’nde tedavi gören 44 yaşındaki Navalny’nin tedavisinin sona erdiğini ve taburcu olduğunu hastane yönetimi bu sabah yazılı olarak duyurdu.

Yapılan açıklamada “Hastanın sağlık durumu iyi. Artık hastanede tedavisine gerek kalmadı. Hastanın ilerleyişi ve mevcut durumu göz önüne alındığında, doktorlar hastanın tamamen iyileşmesinin mümkün olduğuna inanıyor” ifadelerine yer verildi.

Navalny hastaneden çıktıktan sonra nerede olduğu bilinmeyen bir apartman dairesinin balkonundan bir fotoğrafını paylaştı. Rus politikacı dün hastaneden yayınladığı bir fotoğrafta, kendisine bakan doktorlara teşekkür etmişti. Navalyn’e yakın çevreler, muhalif siyasetçinin iyileştikten sonra Rusya’ya dönmeyi planladığını belirtmişti. Alman Dışişleri Bakanlığı, Navalny’nin bundan sonraki süreçte ne yapmayı hedeflediği konusunda bir açıklama yapmadı.

20 Ağustos’ta Tomsk kentinden Moskova’ya dönerken uçakta fenalaşan ve zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan, ardından 22 Ağustos‘da özel uçakla tedavi için Berlin’e getirilen Navalny, 24 gün yoğun bakım olmak üzere toplam 32 gün boyunca tedavi gördü. Rus muhalif liderin tedavisi sırasında güvenliğini sağlamak için polis de 24 saat hastanede önlem aldı.

Navalny’nin, noviçok adlı kimyasal maddeyle zehirlendiği Alman Ordusu’nun labaratuarında, ayrıca İsveç ve Fransa’daki üç bağımsız laboratuvarda yapılan incelemede belirlendi. Navalny’nin kaldığı otelde içtiği çaydan zehirlendiği sanılıyor.

Dünya çapında büyük yankı bulan olay, Almanya’yla, Rusya arasında diplomatik gerilime yol açtı. Berlin’den ve Moskova’dan peş peşe gelen açıklamalarda taraflar birbirini suçlarken Başbakan Angela Merkel’in, Kuzey Akımı 2 doğal gaz projesinin sonlandırılması ihtimalini artık açık tuttuğu duyuruldu. Çok sayıda Alman siyasetçi Rusya Devlet Başkanı Putin’den olayın araştırılıp açığa çıkarılmasını talep ederken aksi takdirde ortak doğal gaz projesinin, askıya alınması önerisine destek verdi. Rusya’yla, Almanya arasında Baltık Denizi’nden, Kuzey Denizi’ne kadar monte edilmekte olan 2 bin 360 km uzunluğundaki doğal gaz boru hattının Almanya’nın yanısıra, çok sayıda AB ülkesine de doğal gaz aktarması öngörülüyor.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.