Yurt dışı emeklilerine müjde!

Yurt dışı emeklilerine müjde!

ABONE OL
11:02 - 26/12/2023 11:02
Yurt dışı emeklilerine müjde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yurt dışından emekli olan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye götürdükleri araçlarını yeni yıldan itibaren yurt dışına çıkarmalarına gerek olmadan 4 yıl boyunca kullanmalarının yolu açıldı.

2018 yılından beri Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekili olan Almanya doğumlu Zafer Sırakaya, yurt dışında yaşayan Türklere bu sevindirici haberin müjdesini verdi.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya’nın emeklilerin yurt dışından getirdiği araçların ve mobil cihazların kullanım süreleriyle ilgili yeni düzenleme hakkında yaptığı açıklama şöyle:

“Yurt dışı Türk toplumuna verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Yeni yılın ilk müjdesi yurt dışı emeklilerimiz için: Yurt dışından emekli olup uzun süre Türkiye’de kalan vatandaşlarımızın geçici olarak ülkeye getirdikleri taşıtlar için 730 güne kadar verilen süre ve bu sürenin tamamı kullanıldıktan sonra yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın taşıtı ile yeniden yurt dışına çıkış yapmasına gerek olmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere 730 güne kadar ek süre verilmesine yönelik düzenlememiz 2024’te yürürlüğe giriyor. Bu uygulama yurt dışından götürülen ve şu anda Türkiye’de bulunan araçlar için de geçerli olacak.

 

CEP TELEFONU SÜRESİ DE 180 GÜNE ÇIKARILIYOR
Bir müjdemiz de yurt dışından getirilen cep telefonlarıyla ilgili: Yapılacak yeni düzenleme ile yurt dışından getirilen mobil cihazlar için Türkiye’de 120 gün olan kullanım süresi 180 güne çıkarılıyor. Yurt dışından getirilen cep telefonlarına e-devlet üzerinden ‘Geçici haberleşme’ başvurusu yapılması halinde, Türkiye’de kullanım süresi 2 defaya mahsus olarak 30’ar gün uzatılabilecek.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.