Yunanistan’dan ‘Gizli Göçmen Kampı’ Haberine Yalanlama

Yunanistan’dan ‘Gizli Göçmen Kampı’ Haberine Yalanlama

ABONE OL
21:01 - 11/03/2020 21:01
Yunanistan’dan ‘Gizli Göçmen Kampı’ Haberine Yalanlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunan hükümeti, New York Times gazetesinin “Türkiye’den gelen yasa dışı göçmenlerin avukatlarla görüştürülmediği ve sığınma başvurularına izin verilmediği gizli kamplarda tutulduğu” iddialarını içeren haberini reddetti.

New York Times gazetesi haberde Yunan güvenlik güçlerinin yakaladığı göçmenlerin açıklamalarına yer verdi. Göçmenler yakalandıktan sonra soyularak dövüldüklerini ve sınır yakınlarında bir tesiste tutulduklarını söyledi.

Uydu fotoğrafları ve cep telefonu verilerinden yararlanan gazete, bu tesisin ülkenin kuzeydoğusunda Türk-Yunan sınırından çok da uzakta olmayan, Meriç havzasındaki Poros köyü olduğunu yazdı.

Görüntülü kanıt ve tanık ifadelerini kaynak olarak gösteren gazete, sınırda öldürülen 22 yaşındaki Suriyeli göçmen Mohammed Yaarub’un da bir Yunan güvenlik görevlisince öldürüldüğünü öne sürdü.

Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, ülkede gizli gözaltı merkezinin olmadığını söyledi. Sözcü, muhabirlere yaptığı açıklamada, “Uluslararası bir gazete bu tesisi biliyorsa, bu gizli değildir. Sınırlarımızın korunması ve güvenlikle ilgili tüm meseleler şeffaf ve anayasaya uygundur. Ortada gizli bir şey yoktur” dedi.

Petras, Yunan güçlerinin herhangi bir göçmeni öldürdüğü iddiasını ise reddetti. Yunan hükümet sözcüsü, “Sınırın Yunanistan tarafında böyle bir şey yaşanmadığını sürekli söylüyoruz. Bu haberler sahte ve Türkler’in kara propagandası” diye konuştu.

Yunanistan 3 Mart’ta sığınma başvurularını bir aylığına askıya alan bir kararnameyi kabul etmiş ve ülkeye giren göçmenlerin anında sınır dışı edilmesinin de yolunu açmıştı.

Yunanistan Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

Bu arada Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Büyükelçi Diamessis’ten, Yunanistan’ın, Türk karasuları ihlallerine son vermesi, kara sınırındaki birimlerini uyarması ve Rodos ile Midilli’de sığınmacıların insani durumlarına dair habercilik faaliyetlerinde bulunan gazetecilerin gözaltına alınmasına son vermesi istendi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.