Yunanistan’da Feribot Alev Aldı

Yunanistan’da Feribot Alev Aldı

ABONE OL
22:11 - 18/02/2022 22:11
Yunanistan’da Feribot Alev Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yunanistan-İtalya arasında sefer yapan bir feribot açık sularda alev aldı. İtalyan kurtarma ekiplerinin müdahalesi sonucu 239 yolcu ve 51 kişilik mürettebat kurtarıldı.

Feribotun içinde mahsur kalan iki kişiyi kurtarma çalışmaları sürerken, toplamda 11 kişinin kayıp olduğu belirtiliyor.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği 183 metrelik Euroferry Olympia gemisinde çıkan yangının nedeni henüz bilinmiyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, feribotta seyahat eden 24 Türk vatandaşı arasında yaralanan olmadığı belirtiliyor.

Yunanistan’ın en büyük limanı Igoumenista’dan yola çıkan feribot İtalya’nın Brindisi Limanı’na doğru ilerliyordu. Yangın, feribot Brindisi’ye 9 saatlik mesafedeyken, İyonya Denizi’ndeki Korfu Adası yakınlarında çıktı.

Yunanistan sahil güvenlik ekiplerinin yanı sıra İtalyan deniz devriyesinin de katıldığı müdahale operasyonunda kurtarılanlar Korfu Adası Limanı’na sevkedildi.

2014 yılında yaşanan benzer bir olayda, Yunanistan’dan İtalya’ya 466 yolcuyla ilerleyen Norman Atlantic adlı feribot alev almış, 10 kişi yaşamını yitirmişti.

VOA tarafından geçilen Yunanistan’da Feribot Alev Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yunanistan’da Feribot Alev Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yunanistan’da Feribot Alev Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.