Yunanistan ve Bulgaristan Sınırına Göçmen Akını Sürüyor

Yunanistan ve Bulgaristan Sınırına Göçmen Akını Sürüyor

ABONE OL
13:11 - 01/03/2020 13:11
Yunanistan ve Bulgaristan Sınırına Göçmen Akını Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenleri durdurmayacağını açıklaması üzerine Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarına akın eden göçmenlerin sayısı artıyor.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınırın Türkiye tarafından geçen göçmen sayısının 25 bini aştığını söylemesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu sabah itibariyle oluian güncel sayıyı paylaştı.

Süleyman Soylu sabah saat 9:55 itibariyle Türkiye’den Edirne üzerinden çıkış yapan göçmen sayısının 76 bin 358 olduğunu söyledi. Sayının artmaya devam ettiği belirtiliyor.

Yunan hükümet kaynakları Pazar sabahı sınırda toplanan kişi sayısını 3 bin civarında olarak belirtirken Uluslararası Göç Örgütü de sayının 13 bin civarında olduğunu söylüyor.

Ancak sınırın Türkiye tarafından geçen göçmenler Yunanistan ya da Bulgaristan’a geçmek konusunda başarılı olamıyorlar. Yunan ve Bulgar askeri kuvvetleri sınırdaki güvenliği arttırmış durumdalar. Zaman zaman Yunan askerleri tampon bölgedeki göçmenleri püskürtmek için biber gazı kullanıyorlar.

Öte yandan deniz yoluyla da bir grup göçmen Yunanistan’a ulaşmaya çalışıyor. Pazar sabahı 500 kadar göçmenin Yunan adalarına ulaşmayı başardığı belirtiliyor.

Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis yaptığı açıklamada “Dün sınırımızı geçmek için 9600 deneme oldu ancak bunların hepsi başarıyla engellendi” dedi. Stefanis ayrıca Türkiye’yi göçmenlerin sınıra akin etmesine yardımcı olmakla suçladı. Yunan bakan “Türkiye sadece geçişlerine izin vermiyor aynı zamanda onlara yardım da ediyor” dedi

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.