“Yunanistan Kendine Çekidüzen Verme Yoluna Girdi”

“Yunanistan Kendine Çekidüzen Verme Yoluna Girdi”

ABONE OL
23:14 - 15/11/2023 23:14
“Yunanistan Kendine Çekidüzen Verme Yoluna Girdi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dönemde Yunanistan’la gerilen ilişkilere, Ankara’dan Bosna Hersek’e hareketinden önce yaptığı basın toplantısında yine değindi.

Erdoğan bir gazetecinin, “Yunanistan Ege’de S-300 bataryaları ile Türk jetlerine radar kilidi atıldı. Türkiye radar kilidinin kayıtlarını NATO ile paylaşacak. NATO’dan nasıl bir adım bekleniyor?” sorusuna, “Yunanistan kendine bir çekidüzen verme yoluna girmiştir” diyerek yanıt verdi. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu konuyla ilgili olarak Savunma Bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreteriyle gerek diğer temsilcileriyle bu görüşmeleri sürdürüyor. Bu kilit atma olayı noktasında hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında. Bunun farkında olduğu için kendilerine onlar da bir çekidüzen verme yoluna girmiş vaziyetteler. Özellikle son hafta içerisinde yaptığım konuşmalarda oraya yönelik açıklamalarım zannediyorum sizlere de yansımıştır. Bundan sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye’yle nasıl bir ilişki içerisinde olacağının herhalde kararını çok daha düşünerek verecektir. Aksi takdirde hep söylediğim gibi yine söylüyorum, bir gece ansızın gidebiliriz.”

“Doğalgaz sıkıntımız yok”

Erdoğan, “Avrupa’da doğalgaz krizi var, bu kışı zor geçirecek gibi görünüyor. Türkiye’nin doğalgaz tedariki konusunda herhangi bir sıkıntısı var mı?” sorusu üzerine ise, şunları kaydetti:

“Şu anda bizim doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Tabii Avrupa aslında ektiğini biçiyor. Tabii Sayın Putin’e karşı Avrupa’nın tutumu, yaptırım uygulamaları, ister istemez tabii Putin’i de onlara karşı ‘Siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım’ noktasına getirmiştir ve Putin de kendisi elindeki bütün imkanlarını ve silahlarını kullanmaktadır. Bunların da en önemlisi doğalgazdır. Maalesef istemeyiz ama böyle bir durum şu anda Avrupa’da gelişiyor ve Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum. Bizim böyle bir sıkıntımız yok.”

Kalabalık bir heyetle Balkan turuna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’da temaslarda bulunacak.

VOA tarafından geçilen “Yunanistan Kendine Çekidüzen Verme Yoluna Girdi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Yunanistan Kendine Çekidüzen Verme Yoluna Girdi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Yunanistan Kendine Çekidüzen Verme Yoluna Girdi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.