Yolsuzlukla suçlanan Avusturya Başbakanı Kurz istifa etti

09.10.2021 20:34

Hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz görevinden istifa etti.

Yolsuzlukla suçlanan Avusturya Başbakanı Kurz istifa etti

Hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz görevinden istifa etti.

Sebastian Kurz istifasını açıklamasının ardından, kendisine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu iddia etti.

Her zaman Avusturya’ya katkı sunmaya çalıştığını söyleyen Kurz, hakkındaki iddiaları açıklığa kavuşturacağını ifade etti. Kaosu engellemek ve istikrar sağlamak için Başbakanlık makamını Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'e bıraktığını açıkladı.

Savcılık, Başbakan Kurz hakkında soruşturma başlatmıştı

Savcılık, rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma suçlamalarıyla Kurz hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savcılık, ülkede 2016-18 döneminde Kurz ve partisinden bazı isimlerin Maliye Bakanlığının bütçesini kullanarak bir gazete ve düşünce kuruluşuna para aktardığı iddiasını soruşturuyor. Söz konusu basın organları marifetiyle Kurz ve partisi lehine kamuoyu yoklamalarının sonuçlarının manipüle edildiği iddiası da soruşturma kapsamında yer alıyor.

Soruşturma nedeniyle 6 Ekim'de, emniyet güçleri, Başbakanlık başta olmak üzere Kurz'un başında bulunduğu ÖVP genel merkezi ve Maliye Bakanlığında aramalar yapmıştı.

Irkçı söylemleri ile biliniyor

Aşırı sağcı Kurz, Türk ve İslam düşmanlığı ve ırkçı söylemleri ile biliniyordu.

Yorumlar

Mert dedi ki;

2021-10-09 22:29:10

Şeref, Onur, Haysiyet diye buna denir. Peki ya bizdeki 19 yıldır AKP iktidar hükümetinin içlerinden dışlarından pislik akanlar neden İSTİFA etmezler güya Müslüman kılıklı insanlar. Günümüzde hristiyanlar müslümanlardan daha onurlu, şerefli, haysiyetli değilmi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Diğer Haberler

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bir kişi saldırı sonucu hayatını kaybetti

Ordunun Gülyalı ilçesinde bir kişi sal..

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bir kişi saldırı sonucu hayatını kaybetti
Yeşil Sol Parti ile Selahattin Demirtaş'tan

Yeşil Sol Parti ile Selahattin Demirta..

Yeşil Sol Parti ile Selahattin Demirtaş'tan "mücadeleye devam" mesajı
Biden dahil birçok ülke liderinden Erdoğan'a seçim tebriği

Biden dahil birçok ülke liderinden Erd..

Biden dahil birçok ülke liderinden Erdoğan'a seçim tebriği
“Halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesi tüm baskılara rağmen ortaya çıkmıştır

“Halkın otoriter bir yönetimi değiştir..

“Halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesi tüm baskılara rağmen ortaya çıkmıştır"
“Erdoğan zayıf ekonomi ve birleşik muhalefetin üstesinden geldi”

“Erdoğan zayıf ekonomi ve birleşik muh..

“Erdoğan zayıf ekonomi ve birleşik muhalefetin üstesinden geldi”