“Yılın Emekçi Kadını” Ödülü Sahibini Buldu

“Yılın Emekçi Kadını” Ödülü Sahibini Buldu

ABONE OL
23:28 - 12/03/2022 23:28
“Yılın Emekçi Kadını” Ödülü Sahibini Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Ruhr Veliler Birliği’nin düzenlemiş olduğu ve Başkan Yardımcılarından öğretmen Ahmet Değirmenci ile Yönetim Kurulu üyesi Kezban Kızıltan’ın moderasyonunu yaptığı Dünya Emekçi Kadınlar Gününde yine günün anlamına uygun sinevizyon, şiir, türkü ve şarkılarla acının, haksızlığın, ayrımcılığın odak noktası olan kadınlarımız anıldılar.

 

Kadınların merkezde ama erkek ile kadının yan yana olduğu bu anma programında dernek Başkanı Dr. Ali Sak tarafından şöyle bir vurgu yapıldı: “Biz Ruhr Veliler Birliği olarak kuruluşumuzdan bu tarafa 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe büyük önem vererek kutlamaktayız. Kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması için uğraşıyoruz. Bu bağlamda özellikle kadınlarımıza yönelik kişisel gelişim programlarımız ve diğer eğitim çalışmalarımızla onların örnek bireyler olmalarına katkı sunuyoruz. Günümüzde kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına özellikle de ülkemizde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz. Ve bu nedenle de Ruhr Havzasında tek kurum olarak 5 yıldır da bu çevremizde özveri, çalışkanlık, başarı ve fedakarlıklarıyla öne çıkan kadınlarımıza “Yılın Emekçi Kadını” ödülünü takdim ediyoruz.

Başkan yardımcılarından Fatime Okuyucu ise konuşmasında daha çok kadın olmanın vurgusunu yaptı. “Hayatımızın her anında var olan kadınlarımızı annem olarak mı, yoksa kız kardeşimiz olarak mı tarif etsem; ya da huzurunuzun mutluluğunuzun kaynağı eşiniz olarak mı tarif etsem, bunun döngüsü sürer gider. Öyle şanslıyız ki, kadın ve anne olmak sebebiyle cennet ayaklarımızın altında olduğu müjdelenmiştir. Öyle gururluyuz ki, her güzel şeyin her iyinin noktasında biz kadınlar varız. Bizler mutluluğun teminatı, huzurun vazgeçilmezi, barışın temeliyiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ‘nün tüm dünyada ve ülkemizde her türlü bedeni ve ruhu şiddetten uzak, adalete, eşitliğe, barışa ve huzura katkı sağlayıp, geleceğe güvenle bakmamıza vesile olmasını temenni ediyorum, başta sizler olmak üzere tüm kadınların 08 Mart Dünya emekçi kadınlar gününü kutlar bu güzel akşam da bizlerle olduğunuz için Ruhr Veliler Birliği yönetim kurulu adına teşekkür ediyoruz.”

Essen Başkonsolosluğundan Konsolos Efsane Tatar Hanım, Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Fikret Mehmet Arargüç’ün de bulunduğu gecede öğretmen Başkan Yardımcılarından Mehmet Kapyapar günün anlamı ile ilgili kısa bir film gösterisini izleyenlere sundu. Akabinde Başkan Yardımcılarından Ahmet Değirmenci ve işkadını, ebe ve aynı zamanda yazar olan Aysel Yalçın ile hayatı ve yazmış olduğu kitapları “Benden Bana Kalan” ve “Hayatın Kıyısından” ile ilgili söyleşi yapıldı. Program yönetim kurulu üyelerinin sunmuş olduğu şiirler ve öykülerle devam etti. Dortmund Eğitim Merkezinden ve Ruhr Türk Halk Müziği Birlik Korosu müzisyen ve solistleri programı şarkı ve türküleriyle katkı sundular.

Anma programının en anlamlı bölümü şüphesiz Ruhr Veliler Birliği tarafından geleneksel olarak verilen “Yılın Emekçi Kadını Ödülü” oldu. Ödül töreninde önceki yıllarda bu ödüle layık görülen Nevin Torun ile Serap Yöndem Ulu da bulundular.

2022 yılının ödülü Aysel Yalçın’a verildi. Kendisine takdim edilen plakette şu sözlere yer verilmiştir: ” Kendi hayatı dışında birçok kişinin hayatına dokunmuştur. Onun eline doğmuştur belki de yüzlerce bebeğimiz. Bir ebe olarak sadece bebeklerin hayatlarına dokunmamıştır. O birçok çaresiz anneye de yol gösterici olmuştur. Bununla da yetinmemiş, çok çalışarak sonradan geldiği Almanya’da iş hayatına atılarak başarılı bir iş kadını ve tüm kadınlarımız için bir örnek olmuştur. Bununla da yetinmemiş, çok da kolay olmayan hayatını kaleme alarak iki tane de kitap yazmış ve tüm kadınlara ışık tutmuştur. Bununla da yetinmemiş, kitaplarının gelirinin büyük bir kısmını kız çocukların okuması için bağışlamıştır. Göstermiş olduğu bu örnek çalışmalarından dolayı da YILIN EMEKÇİ KADINI ödülünü almaya hak kazanmıştır.”

Ödülü alan Aysel Yalçın “Bu benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Beni benden daha iyi tarif ettiniz. İyi ki sizler gibi kocaman yürekli insanlar var ” diyerek heyecan ve mutluluğunu dile getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.