Yeni Zelanda’da Yanardağ Patlamasında Can Kaybı 16 Oldu

Yeni Zelanda’da Yanardağ Patlamasında Can Kaybı 16 Oldu

ABONE OL
14:56 - 12/12/2019 14:56
Yeni Zelanda’da Yanardağ Patlamasında Can Kaybı 16 Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yeni Zelanda’da Beyaz Ada isimli adadaki yanardağın aniden harekete geçmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi. Hastanede tedavi görenlerden iki kişi daha dün hayatını kaybetti. Polisin adada küller altında kalan kişilerin cansız bedenlerine ulaşmak için yarın çalışma başlatması bekleniyor.

Adada halen 8 kişinin daha kayıp olduğu belirtilirken, 20’den fazla kişi de hastanelerde tedavi altında. Bazı hastaların da yanık tedavileri için Avustralya’ya nakledildiği belirtiliyor.

Polis Şefi John Tims yaptığı açıklamada, yarın sabah adadan cesetlerin alınmasıyla ilgili çalışmaların başlatılacağını söyledi. Volkanik faaliyetler nedeniyle bu çalışmaların son derece riskli olduğuna da dikkat çekiliyor.

Adada hayatını kaybedenlerden 6 kişinin yerlerinin tespit edildiği ancak 2 kişinin cesetlerinin nerede olduğunun henüz bilinmediği ifade ediliyor.

Uzmanlar adadaki volkanik faaliyetin halen devam ettiğini ve her an yeni bir patlamanın da olabileceğini belirtiyorlar.

Turistik bir durak noktası olan Beyaz Ada’da aniden yaşanan yanardağ patlaması sırasında 47 turistin bulunuyordu. Bu kişilerden 24’ü Avustralyalı, 9’u Amerikalı, 5’i Yeni Zelandalı, 4’ü Alman, 2’si Çin, biri İngiltere ve bir kişin de Malezya vatandaşıydı.

Patlama esnasında hayatını kaybeden 16 kişiden 11’inin Avustralya vatandaşı olduğu açıklandı. Volkanik adayı bugüne dek her yıl ortalama 10 bin turistin ziyaret ettiği belirtiliyor.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.