YENİ YIL KENDİMİZE DEĞİŞİM YILI OLSUN

ABONE OL
11:36 - 20/12/2022 11:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hepimizin bildiği gibi her yeni gün, her yeni ay, her yeni yıl bizlere yepyeni başlangıçtır.

Yani yeni kelimesi aynı zamanda bizlere başlangıçları çağrıştırıyor.

Peki ya biz bu başlangıçlarda Kendimiz için neler yapmalıyız? Kendimizi nasıl değiştirmeliyiz ki bu değişimi fark edelim.

İlk önce en önemli doğru kararlar almamız veya verebilmemiz için Ruh sağlığımızın yerinde olması gerekiyor ki, bizler mutlu olabilmeliyiz.

Ruh sağlığımız yerinde değilse, dünyanın en zengin insanı bile olsak hiçbir şeyden mutlu olamayız. Bunun için birçok alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor.

İlk önce bağımlılıklarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Bizlere negatif düşünceleri ile aşağı çeken insanları yeni yıl ile birlikte hayatımızdan çıkarmayı öğrenmeliyiz.

Kısacası kişilere ve insanlara bağımlı olarak yaşamamalıyız. Bir amacımız olmalı bizleri hayata baylayacak.Diğeri ise geçmişte yaşanan neler varsa, geçmiş düşüncelerimizi olayları kafamızdan atamazsak bile, onlara takılarak olarak yaşamamalıyız.

Kafamızın içinde oluşan geçmiş düşüncelerle, varsayımlarla vesveselerden uzak durmalıyız. Anı yaşayarak günün tadını çıkarmalıyız. İşimize yaramayan duygularımız, öfkelerimiz kırgınlıklarımız yarım bıraktıklarımız neler varsa, bunlarıda düşüncelerimizden silmemiz gerekiyor.

Diğer bir neden ise kendimize yeni bir yılda hedefler, planlar belirleyerek yola devam etmemiz gerekiyor. Neler yapmak istiyoruz. Hayatımızı iyiye doğru nasıl götürebiliriz?

Hedefimiz yoksa hiçbir şey yapamayız tıpkı rotasız giden bir gemi gibi hiçbir yere varamayız. En önemlisi ise, yapacağımız hiçbir şeyi, işimizi, planımızı eğlenmeyi, gezmeyi, tatili ertelememeliyiz. Harekete geçmeliyiz.

Yarın yaparım değil şimdi yapmalıyız. Ertelemek demek kendimize yapılan haksızlık, tembellikten başka bir şey değildir. Kendimizi her zaman herkesten üstün ya da aklı görmemeliyiz. Çünkü kimse kimseden üstün değildir.

Eğer siz kim olduğunuzu ve kendi değerinizi bilirseniz kendinize saygı duyarsanız. Kendinizi severseniz, başkalarının fikirlerine, düşüncelerine saygı duyarsınız. Erdemli, dürüst, özgüvenli bir insan olarak hayattan keyif alarak yaşarsınız.

Bu tür alışkanlıklarımızı geride bırakırsak, en önemlisi ise, İnsanlara bağımlı olmadan kendi ayaklarımızın üstünde durarak yaşamayı seçersek, yeni bir yıla kendimizden emin, kendimizi değiştirmiş, daha özgüvenli, daha mutlu olarak devam edebiliriz.

Hepinize mutlu yıllar diliyorum.

Kalbi Sevgilerimle…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.