Yeni ‘’12 Dev Adam’’ için 10 bin pota projesi

Yeni ‘’12 Dev Adam’’ için 10 bin pota projesi

ABONE OL
21:18 - 09/01/2021 21:18
Yeni ‘’12 Dev Adam’’ için 10 bin pota projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından basketbolda yeni sporcular yetiştirmek amacıyla Türkiye genelinde 10 bin pota yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Burdur’da bakanlığa ait yatırımları devam eden tesisleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Burdur Gençlik ve Spor Yatırım Protokolü imza törenine katılan Bakan Kasapoğlu, Türkiye’yi spor tesisi konusunda önemli projelere imza attıklarını söyledi.  Kasapoğlu, şunları kaydetti.

‘’Sporcularımıza yönelik, gençlerimize yönelik, halkımızın her kesiminin kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla spora erişimini güçlendirmeye yönelik çalışmaları inşallah daha yukarılara taşıyacağız. İlçeleriyle, beldeleriyle, köyleriyle herkesin spora erişimini, gençlik yatırımları erişimlerini gönülden arzu ettiğimiz için bu tesislerin sayısını inşallah daha yukarılara taşıyacağız. Çok yetenekli gençlerimiz var. Onların heba olmaması, onların bir bir keşfedilmesi adına işi şansa bırakmadan  bir bir takip var. Gençleri keşfetmek var, onların elinden tutmak var ve onlarla el ele yarınlara yürümek var.’’

Bakanlığın, ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirilecek projeleri olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, ‘’Ulusal projeler var. Uluslararası anlamda gerçekleştireceğimiz çalışmalar var ve onlarla birlikte bu hizmet çıtasını inşallah daha yukarılara birlikte taşıyacağız’’ dedi.

10 bin pota projesi

Basketbolda yeni dev adamlar yetiştirmek için 10 bin pota kurma projesi olduğunu açıklayan Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti.

‘’10 bin Pota Projemiz var. Yeni dev adamları yetiştirme adına bunu da bu vesile ile 100 potayı da Burdur adına müjdelemek istiyorum. Köylere kadar, beldeleriyle, ilçeleriyle, kent merkezi ile potalarımız Burdur’umuzun gençleri ve sporcuları için hayırlı uğurlu olsun. Amacımız sporu tabana yaymaktır elbette spora gönlü olan, yeteneği olan gençlerimizin de elinden tutarak onları yarınların şampiyonları olarak, Şanlı Bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıracak yiğitler olarak yetiştirmek ve inşallah onlarla birlikte her zaman ifade etmiş olduğumuz, iddialı Türkiye’yi, zirvede olan Türkiye’yi her geçen gün daha ileri götürmektir. ‘’

Burdur Valisi Ali Arslantaş da, ‘’ “Burdur’umuzun olimpiyat sporcusu dahil her branşta sporcumuz var. Burdur’da 27 bin lisanslı sporcumuz var. Yapılacak yatırımların da gençlerimizin, vatandaşlarımızın spor yapmalarına, devletin asli görevlerinden birini yerine getirmesini sağlayacağı katkıyı çok önemsiyoruz’’  dedi.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Vali Ali Aktaş, Salda Gölü ile bakanlığın yaptığı tesis yatırımlarını ziyaret ederek bilgi aldı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.