***  Yazarlar Alman öğrencilerle buluştu…

*** Yazarlar Alman öğrencilerle buluştu…

ABONE OL
11:15 - 26/09/2008 11:15
***  Yazarlar Alman öğrencilerle buluştu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ÇOCUKLARA KİTAPLARINI OKUDULAR

60. Frankfurt Kitap Fuarı çerçevesinde 18 Ağustos’tan bu yana Almanya’nın Hessen eyaletinde düzenlenen ve çeşitli kentlerde düzenlenen okuma programları da Kassel kentindeki okuma günü etkinliğiyle tamamlandı.

Wiesbaden, Hanau ve Darmstadt kentlerinde bugüne kadar Türk yazarların katılımıyla özellikle göçmen çocuklar arasında okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla Hessen Eyaleti Kültür ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen okuma programları Kassel kentinde 3 okuma programıyla sona erdi.
Kassel’deki ilk okuma etkinliği Looseschule ilkokulunda çocuk yazarları Aslı Der ve Ayla Çınaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Öğretmen Esat Güler, yaklaşık 70 ilkokul öğrencisinin ilgiyle izlediği etkinliğin devamını dileyerek, böyle sanatçı topluluklarını okullarında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Carl-Schomberg-Schule adlı okulda gerçekleştirilen ikinci etkinliğe de yazarlar Bilgin Adalı ve Aytül Akal konuk oldu.
Okul Müdürü Kerstin Ihde, yaklaşık 60 orta okul öğrencisinin katıldığı etkinlik ile ilgili olarak, çok sayıda Türk öğrenci için yeni bir durum olan ana dilinde edebiyatı okullarında sunmuş olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, anlayamadıkları bir dili duymanın diğer öğrenciler için de hoşgörünün önemini anlamak açısından faydalı olduğunu söyledi.
Kassel’deki son okuma etkinliği Goethe Gymnasium adlı lisede gerçekleşti ve Behiç Ak konuk oldu.
Çok sayıda göçmen kökenli çocuğunun öğrenim gördüğü okulda düzenlenen okuma programını kalabalık bir öğrenci grubu izledi.
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.