YAŞIMIZ DEĞİL, YAŞADIKLARIMIZ ÖĞRETİR BİZLERE HAYATI

ABONE OL
21:57 - 24/01/2023 21:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hayat öyle bir dünya ki, Bizlere bazı şeyleri çok acımasız bir şekilde kırdığı yerden incitecek sınav yapıyor ve dersini veriyor.

Kimimiz Küçük denecek çocuk yaşlarda, Hayatın tüm zorluklarını omuzlarımızdan hissettik. Birçok ağır işlerde çalışarak inşaatlarda, pazarlarda, limon, poğaça, börek satarak, amelelik yaparak Hayatın zor şartlarında yaşayarak bir türlü sınavdan geçtik. Yeri geldi kalfa olduk, çırak olduk. Küçücük ellerimiz nasır tuttu, taş taşıdı, çimento kardı, tuğla taşıdı minicik yüreklerimizle darbeler gördük, tecavüzler uğradık, yaşadık ve dik durmayı öğrendik. En çok da canımıza acıtan şey yaşadığımız hayal kırıklıkları değil, yaşanması mümkünken yaşayamadığımız mutluluklar üzüntümüz oldu.  Hiçbirimiz dünyaya gelirken dertsiz, tasasız, üzüntüsüz kedersiz bir hayat yaşayacağımızı garantisini düşünemiyoruz.

Hayat boyunca yaşadıklarımız Her ne olursa olsun, bizlerin daha anlamlı ve güçlü olmamız için gerekli olan anlardan ibarettir. Önemli olan her ne yaşarsak yaşayalım, hayatımızda başımıza gelen olaylar değil, bizim onlara nasıl tepki verdiğimiz ve nasıl algıladığımız bu olaylara karşı nasıl yaklaştığımız ve davranışlarımızın hangi yönde olduğu gerçeğidir. Hayat sadece iyiyi ve güçlüye değil, kötüyü ve zayıfı da ön yargıları, vicdanı ve daha birçok değerleri olan, zamanla iyi bildiğimiz ve düşünebildiğimiz konularla ilgili fikirlerimizi, düşüncelerimizi, yaşadıklarımızı farklı bakış açımızı sağlayan en iyi öğretmenimizdir.

Bizler tüm bu duygular içerisinde sınavını en iyi şekilde başarmaya çalışan öğrencileriyiz. Hayatımızda önümüze çıkan hiçbir olayı bizler sebepsiz yere yaşamıyoruz. Her düşüncemizin ve aldığımız her nefesin ayrı bir nedeni vardır. Karşımıza çıkan hiçbir insan öylesine hayatımıza girmiyor.

Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen, zihnimiz, ufkumuz, düşüncelerimiz, genişledikçe anlıyoruz ki, yaşanılan hiçbir şey tesadüf değildir. Yeri geliyor ağlıyoruz, üzülüyoruz, kaygılanıyoruz, tasalanıyoruz, umutsuz durumlar yaşıyoruz. Bazen de seviniyoruz, mutlu, umutlu, başarılı, neşeli oluyoruz. Yaşanılan Tüm bu mutlu ya da mutsuz olaylar bizlerin en iyi şekiller alabilmemiz ve birçok deneyim ve tecrübe kazanmamız için bizlerin yeniden var oluşumuzu sağlayarak kendi öz benliğimizi ve kendimizi bulmamıza neden oluyor.

Hiçbir şey hayat kadar değerli ve kıymetli değildir. Önemli olan ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığımızdır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.