YAŞASIN KABARE!, BRÜKSEL VE GENK’TEN SONRA ŞİMDİ DE GENT’TE

YAŞASIN KABARE!, BRÜKSEL VE GENK’TEN SONRA ŞİMDİ DE GENT’TE

ABONE OL
17:52 - 06/01/2024 17:52
YAŞASIN KABARE!, BRÜKSEL VE GENK’TEN SONRA ŞİMDİ DE GENT’TE
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2008 yılından beri toplumsal sorunları özgün oyunlarıyla güldürerek sahneye taşıyan Binfikir Tiyatrosu, Yaşasın Kabare! oyunuyla 14 Ocak Pazar günü Gent’e geliyor.

 

Binfikir’in son kabaresi Gent’in seçkin kültür sanat mekanlarından De Centrale’de saat 14.00’de sahnelenecek. 5 Euro’ya indirimli bilet almak isteyenlerin 0484 528 902 nolu telefonu aramaları istendi.

23 Nisan 2023 tarihinde Brüksel’de ilk kez seyirciyle buluşan Yaşasın Kabare!, 3 Aralık 2023 tarihinde de Binfikir Çocuk Tiyatrosu’nun minikleriyle güçlendirilmiş 18 oyunculu bir kadroyla Genk’te sahnelenip beğeni toplamıştı.

Erdinç Utku’nun yazdığı ve Binfikir Tiyatrosu mutfağından yetişen Vedat Yeşilyurt’un yönettiği oyunun oyun şarkısını Kadir Kankılıç besteledi ve düzenledi. Belçika’da özgün oyunlarıyla toplumsal sorunları sahneye taşıyan Binfikir Tiyatrosu’nun Yaşasın Kabare! adlı oyununda, kadın-erkek ilişkileri, boşanma, kadın sorunları, akıllı telefon ile internet kullanımı ve Belçikalı ve Türklerin karşılıklı önyargıları küçük küçük skeçler halinde mizahın sevimli dili kullanılarak masaya yatırılıyor.

“Sanatı sokağa, sokağı sanata taşımak” amacıyla yola çıkan Binfikir Tiyatrosu 2008 yılından beri geleceğin sanatçılarının gözlerindeki ışıltıyı sahne ışıklarıyla buluşturuyor. 6-12 yaş grubundan oluşan Binfikir Çocuk Tiyatrosu “çocuklarla çocuklar için tiyatro oyunları” sahnelerken yetişkin grubu da oyunlarında “hayatın ta kendisini” tiyatroya yansıtıyor.

 

https://www.decentrale.be/nl/agenda/theater-film/yasasin-kabare-.-theater-binfikir

Yaşasın Kabare!
14/01/2024
14.00
GENT
De Centrale

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.