YAŞAMAK ACI ÇEKMEKTİR. HAYATTA KALMAK İSE, ACILARA ANLAM BULMAKTIR

ABONE OL
14:16 - 05/03/2023 14:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaşadığımız dünya içinde Hiçbirimiz hayatta başımıza neler geleceğini ve hayatın bizden neler götüreceğini bilemiyoruz.

Çünkü, Dünyaya gelirken, Kimse bize pamukların içinde olacağımızın dertsiz tasasız bir yaşam süreceğimizin garantisini vermez.

Ne işimizin ne sağlığımızın ne geleceğimizin garantisi var. Hayatın tek öğretmeni sadece yaşamdır.

Bizlerde bu hayatın parçalarıyız. Hayata anlam katan bizleriz. Yarınımızı farklı kılmak için yaptığımız ne varsa hayatın anlamı da odur.

İnsanlar genelde dünyaya belirsizlik ile gelir ve bu belirsizliğe doğru yol alırlar. Hayatta yaşadıklarımız ister acı olsun ister tatlı olsun tüm bunlar bizim yoğrulmamız en güzel şekli almamız içindir.

Bazen acı çekeriz, bazen üzülürüz. Bazen kırılırız, bazen umutsuzluğa kapılır bazen de mutlu oluruz. Seviniriz, neşeleniriz, en güzel ve en iyi şekli alana kadar da onlarca deneyim kazanırız. Bu deneyimlerle var oluruz sonunda bizi biz yapan değerlerle kendimizi buluruz.

Hayatta yaşadığımız hiçbir şey öylesine yaşanılmıyor. Bizleri oluşturan her sevincin, acının üzüntünün sebebi vardır. Hayatın anlamı, öğrenmek, deneyimlemek ve kendini geliştirmekten ibarettir.

Bizleri hayatın zorluklarına karşı dayanıklı hale getirebilecek birçok nedenlerimiz vardır.   İstemek, Umut etmek, İnanmak, mücadele etmek ve sonunda başarmaktır.

Ne yaşarsak yaşayalım ne kadar acı çekersek çekelim, eğer nefes alıyorsak her zaman bir umut ışığı vardır. İnancımız sayesinde, tekrar ayağa kalkacağımıza, tekrar yüzümüzün güleceğine tekrar sevineceğimize tekrar bu hayatı inşa edeceğimize kendimizi inandırırsak ve çaba harcar mücadele edersek, tüm zorluklara ve acılara karşı koyarak hayatımıza anlam katmış olacağız.

Belki her şey eskisi gibi olmayacak fakat yaşamak, güçlenmek, ayağa kalkmak için umudumuzu asla yitirmeyeceğiz. Yaşam bize ne getirir bilemeyiz fakat bizden ne götüreceğini yapacağımız davranışlar, tercih ve seçimlerimizle sadece kendimiz belirleyebiliriz.

Hayat zaten zor. Acılarımız da en az mutluluklar kadar bizlerden ilgi bekliyor. Mutluluklar kadar acıların da içinde geçmemiz gerekiyor. Hayat kısa ölümün olduğu bu dünyada herkese yer var.

Sadece yapmamız gereken insanca yaşayarak herkese Şefkat sevgi saygı ile davranılan bir dünya yaratmaktır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.