‘Yardımlar devam edecek’

ABONE OL
20:21 - 09/03/2019 20:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, partisinin Sincan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı ve halka hitap etti.

Seçimden sonra organize sanayi bölgesine ulaşımı kolaylaştıracakları vaadinde bulunan Yavaş, Ankara’nın ekonomisini canlandıracak projeler yapacaklarını vurguladı. Yavaş, yapacakları ilk işler arasında yarım kalan fuarı tamamlamak oldugunu dile getirerek, “Bitirdiğimiz zaman Ankaralı sanayicimiz mallarını orada yurt dışına satacak, sattıkça daha çok üretecek. Daha çok üretmek için de işçilere ihtiyacı olacak.” ifadesini kullandı.

Ankara’da Türkiye’nin en pahalı suyunun vatandaşa satıldığını açıkladığında eleştirildiğini, rakiplerinin kendisi için “bunlar gelince yardımları kesecekler” iddiasında bulunduğunu hatırlatan Yavaş, şunları söyledi:

“Babalarının malından veriyorlar ya… Kendileri yapar, başkası yapamaz. İhtiyaçlı insanlara yardım yapılması hem dinimiz gereğidir hem belediyelerin görevidir. Yardımlar devam edecek. Hemşehri kartı vereceğiz. Ona para yükleyeceğiz. Gidecek, mahallenin bakkalından, esnafından ne lazımsa onu alacak, çoluğunun çocuğunun ihtiyacını karşılayacak.”

“Atanamayan öğretmenler istihdam edeceğiz”

Yavaş, yardım alan vatandaşların çocuklarını okutmak istediklerini belirterek, “Kütüphaneler yapmak suretiyle, atanamayan öğretmenleri istihdam ederek, o çocukların daha iyi eğitim almasını sağlayacağız. O çocukların hem kendilerini hem de ailelerini kurtarması lazım.” dedi.

Ankara’da imar rantının bulunduğuna, hafriyat ve otopark gelirleri olduğuna dikkati çeken Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle bir gelir yok dediler. Yılda 1 katrilyon lira, belediyenin kasasına girmemiş. Bunların hepsini bundan sonra inşallah belediyenin kasasına sokacağız. Ankaralı kararını vermiş, 5 yıl bizi deneyecek. Gazetelerde uyduruk haberlere başladılar. Makedonyalı dediler. Taksiciyi Kızılay’a sokmayacakmışım. Yapacak bir şey olmayınca bunlara sarılıyorlar. Rakibim ‘temiz siyaset’ dedi. Allah korusun temizi böyleyse kirlisi nasıl acaba? Yetmedi ‘7 bin PKK’lıyı işe alacaklar’ dediler. Ankara’da 7 bin PKK’lı varsa biz mahvolmuşuz. İnsan bunu söylerken utanır.”

“Geçmişimiz devleti savunmakla geçti”

Ayaş ve Etimesgut’ta da halka hitap eden Yavaş, Ankara’nın ekonomik krizden büyük ölçüde etkilendiğini ileri sürdü. 

Yavaş; Siteler, Gimat ve Ostim’de dükkanların bomboş olduğunu iddia ederek, yeni sistemle Kızılırmak’ın suyunun boşa çıktığını, onunla Ankara’da sulu tarım yapılabileceğini vurguladı.

Kökeninin Beypazarı olduğunu vurgulayan Yavaş, “Ankaralı değil de Kayseri’den gelen misafiri eşitleyecekler kendi aklınca. Diyorlar ki ‘PKK’lıları işe alacaklar.’ Eskişehir’de Yenimahalle Belediyesinde kaç tane terörist varmış? Bizim geçmişimiz devleti savunmakla geçti. PKK’lıların, devlet düşmanlarının karşısında duran da biziz. Biz bunları söylerken onların neler söylediğini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yavaş; Nallıhan, Beypazarı, Güdül’den oluşan bölgeyi ve Kalecik’ten Haymana’ya kadar ilçeleri ayağa kaldıracaklarını vurgularken, “Bu boynumun borcu. Kendimizi değil, kentimizi zengin etmeye talibiz. Bunu başaracağız. Şimdi bile korumalarla gezenlere yarın belediye başkanı olunca hiç ulaşamazsınız. Biz oy rekoru kırarak iş başına geleceğiz.” dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

AA ( Anadolu Ajansı ) tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.