DOLAR

32,5541

0.18%
EURO

34,9486

-0.13%
ALTIN(gr)

2.443,09

0,30%
BİST 100

9716.77

0,30%
Yapımı devam eden Alanya Hali’nde sıkıntılar var

Yapımı devam eden Alanya Hali’nde sıkıntılar var

ABONE OL
13:29 - 09/08/2020 13:29
Yapımı devam eden Alanya Hali’nde sıkıntılar var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Alanya ilçesinde 4 toptancı halini tek çatı altında birleştirmek amacıyla yapımına 4 yıl önce başlanılan Alanya Toptancı Hali’nde sıkıntılar olduğu belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ALTSO salonunda toptancı hal esnafının sorunlarını dinledi.

Yapımı 4 yıldır süren Alanya Toptancı Hal inşaatı projesinde sıkıntılar olduğunu ifade eden Böcek, şunları kaydetti.

” Hal esnafının yetersiz bulduğu Toptancı Hal Projesi ile ilgili devam kararı aldık. Burada yapılması gereken doğru olan ne varsa onu yapacağız. Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) de yıl sonuna hizmete girecek. Alanya Toptancı Hal Projesi önceki belediye yönetiminin bir projesi. Ancak Devlette devamlılık vardır. Önceki dönemde yaptığınız itirazlar dikkate alınmamış. Burada 38 milyon 700 bin TL’lik bir harcama yapılmış.”

154 dönüm alanda kurulacak

Alanya Toptancı Hali’nin 154 dönüm alanda yapıldığını anlatan Başkanı Böcek, ”Göreve geldiğimizde incelemeye aldık. Projenin sorunları ve eksikleri var. Düzeltilmesi gerekenler var, yapılamayacak olanlar var. Teknik olarak mümkün olanlara bakacağız. Ayrı bir sundurma ihalesine çıkacağız. Yüzde 35’i tamamlanmış ve devam ettirdiğimiz projeye destek olacağız” dedi.

Alanya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Kaya da ilçedeki 4 sebze meyve halinin tek çatı altında toplanacağı yeni hal projesinin küçük olduğunu, bu nedenle ürünleri pazarlama konusunda sıkıntı yaşayabileceklerini belirterek projenin yeniden değerlendirilmesini istedi.

Alanya’da Türkler mahallesinde devam eden Toptancı Halinde eksikliklerin olduğunu anlatan Adem Kaya, şöyle konuştu.

”2016 yılında bize üç boyutlu bir sunumla gösterilen proje ile ihaleye çıkan proje tamamen farklı. Hal esnafının talebini karşılamayacak bir proje. Proje önceki dönemde bizden habersiz yapıldı. Hal projesinde alanlar oldukça dar. Geçmiş dönemde bize (halleri bir araya toparlayacağız. Güzel bir bölge hali yapacağız) dediler. Biz de, (güzel olur) dedik. Dükkanlarımızın önü 8 metre, yeni yapılacak halde 6 metreye kadar düşüyor. Sebze meyve getiren araçlarımızı dükkânın önünde kasasını açıp pazarlayamayacağız. Halin arkasında herkesin muz işleme tesisi var. Yeşil muzları orada işliyoruz. Depoya koyup orada satışa sunuyoruz. Arka tarafları sıfır, kullanım alanları yok, çok dar. Bu şartlar altında biz orada hizmet veremeyiz. Bu proje bize uymuyor, yetmiyor. Biz uluslararası bir hal kompleksi istedik.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.