Yandex, Yemek Siparişi Teslimat ve Dağıtım Robotlarını Başlattı

Yandex, Yemek Siparişi Teslimat ve Dağıtım Robotlarını Başlattı

ABONE OL
14:09 - 11/12/2020 14:09
Yandex, Yemek Siparişi Teslimat ve Dağıtım Robotlarını Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yandex Şirket’ in geliştirdiği fast food siparişlerini teslim etmek için sürücüsüz robotu kullanılmaya başladı.

Yandex Rover adı verilen altı tekerlekli küçük otonom robot, Yandex’in yemek dağıtım hizmeti Yandex Eats’ten Moskova’nın merkezi iş bölgelerinden birindeki müşterilere sipariş vermeye başladı.

Tıpkı bir insan kuryesi gibi, bir sipariş verildikten sonra robot, restorana gidiyor, yemeği alıyor ve ardından belirli bir yere teslim ediyor. Kullanıcılar, robotun yolculuğunu takip edebiliyorlar ve ardından Yandex Eats uygulaması aracılığıyla yiyeceklerin kilidini açabiliyorlar

Yandex’in otonom sürüş grubunun CEO’su Dmitry Polishchuk, “Rovers restoran yemeklerini, bakkaliye ürünlerini ve çevrimiçi mağazalardan siparişleri teslim edebiliyor. Robotumuz yavaş ama istikrarlı bir şekilde şehir hayatının normal bir parçası haline gelecektir” dedi.

Robot şimdilik sadece küçük bir bölgedeki bir kaç restorandan teslimat yapıyor, ancak Yandex tarafından gelecekte bu hizmetin genişleteceği bildirildi.

Ayrıca, Yandex’in sürücüsüz araçlarını ve robo-taksi hizmetlerini test ettiği, Moskova’nın yaklaşık 750 kilometre doğusunda, Kazan’ın eteklerinde bulunan yüksek teknoloji geliştirme parkı Innopolis’te dede kullanıma başlandı.

Yandex’in yaptığı duyuruya göre: şirket, kendi kendine sürüş teknolojisine büyük yatırım yapıyor ve otonom arabaları ile kat edilen kilometre mesafesi bakımından dünya çapında ilk üçte yer alıyor.

Daha fazla bilgi için:

https://youtu.be/3OqUzcpfFsY(Tourexpi)

Resim: © Yandex

TOUREXPI tarafından geçilen Yandex, Yemek Siparişi Teslimat ve Dağıtım Robotlarını Başlattı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yandex, Yemek Siparişi Teslimat ve Dağıtım Robotlarını Başlattı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yandex, Yemek Siparişi Teslimat ve Dağıtım Robotlarını Başlattı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.