Yanardağ Patlamasının 2000 Yıllık Kalıntıları Bulundu

Yanardağ Patlamasının 2000 Yıllık Kalıntıları Bulundu

ABONE OL
15:16 - 22/11/2020 15:16
Yanardağ Patlamasının 2000 Yıllık Kalıntıları Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İtalya’daki antik Pompei kentinde, zengin bir kişi ve kölesine ait olduğu düşünülen 2 bin yıllık kalıntılar bulundu. Bu kişilerin Vezüv yanardağının patlamasından sığınmaya çalışırken hayatlarını kaybettikleri düşünülüyor.

İki yetişkine ait kalıntıların millattan sonra 79 yılında Vezüv Yanardağı’ndan yaşanan ve Pompei şehrinin yok olmasına neden olan patlamadan kaçmaya çalışırken öldükleri sanılıyor. Kalıntılar bölgede yapılan kazı çalışmaları sırasında bulundu.

Yapılan açıklamada sırtı üstü vaziyette bulunan kalıntıların yaklaşık 2 metrelik kül kalıntısının altında bulundukları belirtildi.

Köle olduğu varsayılan kişinin 18 ila 25 yaşlarında, kölenin sahibi olduğu düşünülen kişinin de 30-40 yaşlarında ölmüş oldukları tahmin ediliyor. Külle kaplanan cesetler birer heykeli andırıyorlar. Bu kişilerin bulundukları yere bakarak sığınak benzeri bir yerde patlamadan korunmaya çalışıkları sanılıyor.

25 Ekim 79 sabahı Vezüv Yanardağı’ndan Pompei’ye ulaşan kül ve lavların önüne çıkan herşeyi yakıp yıktığı bölgedeki herkesin de ölümüne neden olduğu biliniyor. Pompei bölgesinde halen daha arkeolojik kazılar sürüyor.

Vezüv Yanardağı halen daha dünya üzerindeki aktif yanardağlardan biri durumunda.

VOA tarafından geçilen Yanardağ Patlamasının 2000 Yıllık Kalıntıları Bulundu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yanardağ Patlamasının 2000 Yıllık Kalıntıları Bulundu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yanardağ Patlamasının 2000 Yıllık Kalıntıları Bulundu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.