WHO: “Corona Salgınına Karşı Hızlı ve Kararlı Davrandık” 

WHO: “Corona Salgınına Karşı Hızlı ve Kararlı Davrandık” 

ABONE OL
05:10 - 30/04/2020 05:10
WHO: “Corona Salgınına Karşı Hızlı ve Kararlı Davrandık” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, temsil ettiği kurumun Corona virüsü salgınına karşı harekete geçmede ‘hızlı ve kararlı’ davrandığını savundu.

29 Nisan, Çarşamba günü bir basın toplantısında açıklamalarda bulunan WHO lideri Ghebreyesus, kurumun 30 Ocak 2020 tarihinde Corona virüsü salgınıyla ilgili ‘küresel acil durum’ ilan ettiğini hatırlatarak, “Alarm zillerini erken çaldık ve sıklıkla çaldık” dedi ve WHO’nun ‘şeffaflık ve güvenilirlik’ ilkelerine bağlılığını sürdürdüğünü dile getirdi.

Aralık ayında Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü salgınının birkaç ay içinde farklı ülkelere yayılmasıyla beraber WHO yetkilileri 11 Mart’ta salgını pandemi ilan etmişti.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.