“Virüsün Çin Laboratuvarından Çıktığına Dair Kanıt Var”

“Virüsün Çin Laboratuvarından Çıktığına Dair Kanıt Var”

ABONE OL
23:10 - 03/05/2020 23:10
“Virüsün Çin Laboratuvarından Çıktığına Dair Kanıt Var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Corona virüsünün bir Çin laboratuvarından çıktığına dair önemli oranda kanıt olduğunu belirtti. Pompeo, ABC televizyonunda yayınlanan açıklamasında virüsün Wuhan’daki laboratuvardan çıktığına dair kanıt olduğunu vurguladı.

Pompeo bu açıklamasıyla kısa süreliğine Amerikan istihbarat servislerinin virüsün insan tarafından üretilmiş gibi görünmediği ya da genetiğiyle oynanmadığı açıklamasıyla ters düştü.

İstihbarat servislerinin açıklaması komplo teorilerine darbe vurmuştu.

Başkan Donald Trump da daha önce virüsün Çin’de biyolojik silah laboratuvarında üretildiğini iddia etmişti.

Pompeo ”Görünen o ki en iyi uzmanlar bunun insan yapımı olduğunu düşünüyor, bu aşamada buna inanmamak için neden yok” deyince sunucu istihbarat servislerinin vardığı sonucu hatırlattı.

Pompeo, bu sefer de istihbarat servislerinin çalışmasını gördüğünü ve durumu yanlış anladıklarına inanmasını gerektirecek bir neden olmadığını belirtti.

Reuters haber ajansı Pompeo’nun çelişkili açıklamalarıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na başvurudu, ancak Pompeo’nun sözleriyle ilgili Bakanlık’tan henüz bir açıklama yapılmadı.

Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Perşembe günü yayınladığı raporda virüsün insan tarafından üretilmediği konusunda bilim çevrelerinde geniş bir uzlaşı ortamı olduğu sonucuna varmıştı.

ABD’de istihbarat çevrelerine ve yapılan incelemelere yakın yetkililer haftalardır yaptıkları açıklamalarda virüsün Çin’de hükümete ait bir laboratuvarda biyolojik silah olarak geliştirildiğine ve buradan sızdığına inanmadıklarını söylüyor.

Bu yetkililer arasında virüsün bir et pazarında hayvan ve insan temasından geçmiş olabileceği ya da Wuhan’da siviller tarafından devlete ait iki laboratuvarda yürütülen biyolojik kaza olasılığı çalışmaları sırasında dışarıya sızmış olabileceği görüşü mevcut.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.