VİDEO I Irak’ta bombalanan ABD üssünün görüntüleri ortaya çıktı

VİDEO I Irak’ta bombalanan ABD üssünün görüntüleri ortaya çıktı

ABONE OL
18:56 - 10/01/2020 18:56
VİDEO I Irak’ta bombalanan ABD üssünün görüntüleri ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak’da ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad üssüne düzenlen balistik füze saldırısı sonrası çekilen görüntüler internette yayınlandı.

İran’ın ABD’nin Irak’taki üslerine yapmış olduğu balistik füze saldırısının görüntüleri yayımlandı. 

Ayn el-Esad üssünde çekilen görüntülerde, yıkılan binalar ve etrafa dağılan füze parçaları görülüyor. 

 

İran ile ABD arasındaki gerilim, ABD’nin 3 Ocak sabahı Bağdat Havalimanı yakınına düzenlediği saldırıyla tırmanmıştı. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis öldürülmüştü.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, General Kasım Süleymani’nin öldürülmesine cevap olarak Tahran yönetiminin en küçüğünün bile ABD’nin kabusu olacağı 13 intikam senaryosu üzerinde durduğunu söylemişti. ABD Başkanı Trump ise İran’ın ABD vatandaşlarına saldırması durumunda 52 hedefi hızlı ve net şekilde vuracaklarını açıklamıştı.

İran Devrim Muhafızları 8 Ocak gecesi, General Kasım Süleymani’nin intikamını alma operasyonunu başlattıklarını ve Irak’ın Anbar ve Erbil bölgelerinde bulunan  iki ABD üssünü 12’den fazla balistik füzeyle vurduğunu duyurdu.  

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.