Venedik’te savaştan kalma bomba bulunduğu yerden çıkarıldı

Venedik’te savaştan kalma bomba bulunduğu yerden çıkarıldı

ABONE OL
23:25 - 02/02/2020 23:25
Venedik’te savaştan kalma bomba bulunduğu yerden çıkarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Venedik’te İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bomba bulunduğu yerden çıkarıldı.

İtalya’nın kuzeydoğusundaki Venedik kentinin sanayi bölgesinde bulunan İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bomba, İtalyan güvenlik güçlerinin operasyonuyla bölgeden çıkarıldı. İçinde 127 kilogram TNT patlayıcı bulunan bomba, açık denizde patlatılacak.

İtalyan basınındaki haberlere göre, Venedik’in sanayi bölgesi olarak bilinen Porto Marghera’da tespit edilen bombanın çıkarılması için bu sabah saatlerinde bomba günü adıyla anılan operasyon düzenlendi.

Yerel saatle 06.00’da Venedik eski şehriyle ulaşımı sağlayan Liberta (Özgürlük) Köprüsü’nün kapatılmasından sonra Venedik Belediyesi ve İtalyan güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonda, 226,80 kilogram ağırlığındaki, içinde 127 kilogram TNT patlayıcı olan bomba bulunduğu yerden çıkarıldı.

Açık denizde etkisiz hale getirilmek üzere İtalyan Sahil Güvenlik gemisine yüklenen bomba, yerel saatle 17.30’da Adriyatik Denizi açıklarında patlatılacak.

BÖLGEDE YAŞAYANLAR TAHLİYE EDİLDİ

Bombanın çıkarılması işlemi sırasında, güvenlik önlemleri çerçevesinde bölgeye yakın yerde ikamet eden 3 bin 500 kişi ise geçici olarak tahliye edildi.

Venedik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, eski şehir Venedik ile ana karadaki Mestre arasında ulaşımı sağlayan Liberta Köprüsü yeniden ulaşıma açıldı.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.