Venedik, 2023’ten itibaren turistlerden şehre giriş ücreti alacak

Venedik, 2023’ten itibaren turistlerden şehre giriş ücreti alacak

ABONE OL
15:11 - 06/07/2022 15:11
Venedik, 2023’ten itibaren turistlerden şehre giriş ücreti alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Bu karar aşırı turizmi kontrol etmeyi amaçlanıyor.

Gelecek yıldan itibaren, günübirlik geziciler, uzun süredir aşırı turizmle uğraşan dünya harikalarından biri olan İtalya’nın Venedik şehrine girmek için 10 Euro’ya kadar ücret ödemek zorunda kalacaklar.

Venedik belediye meclisi tarafından açıklanan tedbir 16 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek.

Ödemeden muaf olanlar:

Gece Venedik’te konaklama yapan turistler, 6 yaşından küçük çocuklar, tatil evi sahipleri, yerel halkla kalanlar, öğrenciler, taşıtlar ve diğer bazı kategoriler muaf tutulacaktır.

Turizmden sorumlu belediye meclis üyesi Simone Venturini, yeni sistemi kitle turizmini kontrol etmenin “tek yolu” olarak nitelendirdi. “Önemli bir adım, kilit bir aşama ve dünyada bunu yapan ilk biziz” dedi.

Venedik’e giriş ücretleri, şehrin ne kadar yoğun olduğuna bağlı olarak 3 ila 10 Euro arasında değişecek. Belediye meclisi, turistlerin ödemek zorunda olduğu fiyatları belirleyecek.

Meclis üyesi ayrıca toplu taşıma ve turistik yerler için fiyat artışlarını açıkladı. 1 Eylül’den itibaren, su feribotu için tek bir bilet 7,50’den 9,50 Euro’ya çıkarken, San Marco müzelerine giriş 25 Euro’dan 30 Euro’ya yükselecek.

Venturini, Şubat ayındaki karnaval gibi son derece yoğun zamanlarda şehri tamamen kapatmanın söz konusu olmadığında ısrar etti. “Şehir her zaman açık kalacak, ancak bir eşiğe ulaşırsak, çok yoğunluk olurda o zaman gelmek isteyenler biraz daha fazla öder” dedi.

Venedikliler bir kaç saatlik turistlerden bıktı 

Uzun zamandır şehirde sadece birkaç saat kalan turistleri caydırmaya çalışıyorlar. Konsey ilk olarak 2019’da şehre giriş için ödeme yapma planlarını sunmuştu ancak ücret uygulanması COVID-19 salgını nedeniyle ertelendi.

Turizm, Venedik’in ne kadar ana geçim kaynağı olsada sürekli ziyaretçi akışı, şehri daha pahalı ve kent sakinlerini daha az misafirperver hale getirdi.

Venedik’te yaşayanların sayısı azalırken turist sayısı her gün artıyor.

30 yıl önce 76.000 olan nufüs bugün 50.000’e kadar geriledi. Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.