VEDDEL’DE KÜLTÜR ŞENLİĞİ VE KERMES RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

VEDDEL’DE KÜLTÜR ŞENLİĞİ VE KERMES RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

ABONE OL
11:31 - 29/06/2025 11:31
VEDDEL’DE KÜLTÜR ŞENLİĞİ VE KERMES RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg’un Veddel semtinde, BİG’e bağlı Vatan Camii İslamische Gemeinde Veddel e.V. ile mahalle sakinlerinin ortaklaşa düzenlediği 13. Geleneksel Kültür Şenliği ve Kermes, 28-29 Haziran 2025 tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Açık havada gerçekleştirilen etkinlik, Veddeler Brückenstraße 73-79 adresinde kurulan stant ve çadırlarda iki gün boyunca ziyaretçileri ağırladı. Etkinlikte kitaplar, CD’ler, ev eşyaları ve ev hanımlarının el emeğiyle hazırladığı börek, çörek, tatlı ve yemekler satışa sunularak büyük ilgi gördü.

METESHOW ÇOCUKLARI MEST ETTİ

Kermese renk katan etkinliklerden biri de, çocuklara özel hazırlanan programlardı. Palyaço ve sihirbaz gösterileriyle bilinen MeteShow, miniklere unutulmaz anlar yaşattı. Ayrıca iş insanı Güven Polat ve LAGERHAUS G Foundation Vakfı sponsorluğunda düzenlenen ödüllü yarışmada, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Özellikle çocuklar için kurulan şişme oyun parkuru, eğlencenin odak noktası haline geldi.

HEDEF: KOMŞULUK VE HOŞGÖRÜ

Etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Vatan Camii hocası Cemal Hoşgör, pandemi döneminde verilen aranın ardından tekrar düzenlenen bu kermesin artık bir gelenek halini aldığını belirtti. Kadın kollarının hazırladığı yiyeceklerin satışından elde edilen gelirle caminin ihtiyaçlarının karşılanacağını vurgulayan Hoşgör, şu açıklamada bulundu:

“Bu tür etkinlikler sayesinde farklı milletlerden insanlar bir araya gelerek hem İslam dini hakkında bilgi ediniyor hem de komşuluk ilişkilerini güçlendiriyor. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.”

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP