Vali Yazıcı Adrasan’da yanan orman alanlarını inceledi

Vali Yazıcı Adrasan’da yanan orman alanlarını inceledi

ABONE OL
22:15 - 24/09/2020 22:15
Vali Yazıcı Adrasan’da yanan orman alanlarını inceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya’nın orman yangınlarına karşı riskli bir bölge olduğunu, bu nedenle yangınlara karşı daima hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kumluca’nın dünyaca ünlü tatil bölgesi Adrasan’da geçen hafta çıkan ve 60 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bölgede incelemelerde bulundu.

Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun da yer aldığı incelemelerde yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Antalya orman yangınları açısından riskli bir bölge. Ancak alacağımız tedbirlerle bu tür felaketlerin önüne geçmeye çalışacağız. Yangın riski yüksek alanlarımız var. Orman teşkilatımız her yıl yenilenen ve güçlenen kadrosuyla son derece gayretli çalışmalar yürütüyor. Yangınlarla mücadele kapsamında bu çalışmaları önemli etken oluşturuyor. Büyük emekler sonucunda oluşturulan ormanları gelecek kuşaklara aktarabilmek ve yangın gibi önemli afetlerden korumak için devletimizin tüm imkanlarını gözden geçirerek daima hazırlıklı olmalıyız. İnşallah bir daha böyle üzücü olaylarla karşılaşmadan gelecek kuşaklara yeşil bir Antalya bırakmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’

Vali Yazıcı daha sonra sera üretim alanları ile bazı firmaları ziyaret etti. İlçenin en büyük fide üreticisi olan Bars Fide firmasında incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, ‘’Antalya turizmin olduğu kadar tarımın da başkenti. Kumluca, bölgemizde özelikle fide yetiştiriciliği ve örtü altı sebze üretiminde büyük öneme sahip. Kumluca, Antalya’nın en önemli üretim merkezi olan ilçemiz.’’

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.