DOLAR

32,5745

0.14%
EURO

34,9739

-0.16%
ALTIN(gr)

2.442,58

0,28%
BİST 100

9716.77

0,28%
Vakıfbank’tan sanayiciye 40 milyar liralık finansman desteği

Vakıfbank’tan sanayiciye 40 milyar liralık finansman desteği

ABONE OL
10:23 - 11/02/2021 10:23
Vakıfbank’tan sanayiciye 40 milyar liralık finansman desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya ekonomisi ve sanayisinin toparlanması için bankaların desteğinin çok önemli olduğu belirtildi.

Vakıfbank Akdeniz Bölge Müdürü Mehmet Arıöz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ı ayrı ayrı ziyaret ederek, Vakıfbank’ın, toplam 40 milyar lirayı bulan, sanayicilerin finansmana erişimini kolaylaştıran düşük faizli Çıpa Kredisini tanıttı.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, kamu bankalarının pandemi döneminde özveri ile çalıştığını ve iş dünyasına önemli destekler sağladığını belirtti.

Pandeminin ilk döneminde alınan kredilerin 6 ay ödemesiz 3 yıl vade yerine, 1 veya 2 yıl ödemesiz 5 ya da 7 yıl vadeli olması gerektiğini çok kez anımsattıklarını ifade eden Bahar, şunları kaydetti.

‘’Devletimiz ilave KGF Destekli İşletme Kredileri ile bu süreyi ileri atabilmek adına çok doğru bir süreç başlatmıştır. Vakıfbank’ın sanayicinin finansmana erişimini kolaylaştıracak, üretimin, yatırım ve istihdamın artmasına vesile olacak bu hamlesini, memnuniyetle karşıladık. Özellikle yatırım kredilerinin 72 ay vadeli sunulması çok değerlidir. Bu istihdam artışına katkı sağlayacak önemli bir unsurdur.”

Bankalara büyük iş düşüyor

ATSO Başkanı Davut Çetin de pandemi sürecinde ekonomisi en fazla zarar gören illerin başında Antalya’nın geldiğini anımsattı. Antalya ekonomisinin toparlanması için bankalara büyük iş düştüğünü vurgulayan Çetin, şöyle devam etti.

‘’Kira, vergi ve ödemeler işliyor, kasaya giren para yok. Kent olarak turizmde zirveyi yaşadığımız 2019 yılının ardından dünyayı etkisi altına alan COVID 19 pandemisi nedeniyle ekonomik anlamda kayıp bir yılı geride bıraktık. Antalya’nın turizme bağlı ekonomisi bu süreçte çok büyük bir hasar yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Antalya için artık bu yılın toparlanma yılı olmasını istiyoruz. Bu toparlanma sırasında bankalarımıza da çok büyük görevler düşüyor. ATSO üyelerinin finansmana ve krediye ulaşması pandeminin başında olduğu gibi şu anda da çok önemli.’’

Küçük otellere renovasyon kredisi

Şehirlere özel kredi paketlerinin de oluşturulmasını isteyen Çetin, şöyle devam etti.

‘’Pandemi sonrasında özellikle gelişen butik turizm ve eko turizmin geliştirilmesi için küçük otellere renovasyon kredisi çok yararlı olacaktır. Küçük ve orta ölçekli seyahat acentelerimizin teminatsız kredi desteği ihtiyacı devam ediyor. Bu sektörlerdeki üyelerimizin pandemi sonrası dönemine hazırlanması ve ayakta kalabilmesi için düşük faizli ve kolay ulaşılır kredilere ihtiyacı var.’’

40 milyar TL’lik paket

Vakıfbank Akdeniz Bölge Müdürü Mehmet Arıöz ise banka olarak pandeminin başından bugüne kadar ellerinden gelen desteği sağladıklarını söyledi. Arıöz, şunları kaydetti.

“Şimdi de üretim, yatırım ve ihracata dönük faaliyetlerini desteklemek amacıyla 40 milyar TL’lik bir kredi paketini hayata geçirdik. Yeni kredi ile imalat, ihracat ve ithal ikame amaçlı ürün üretmek amacıyla yatırım yapacak olan firmalar başta olmak üzere stratejik öneme sahip sektörlerde faaliyet gösteren firmalara TL ve döviz olarak düşük faizli finansman desteği sağlanacak.’’

Bu kredinin 72 ay vadeli 1 yıl ödemesiz olduğuna dikkat çeken Arıöz, ‘’Bu kredimiz TCMB politika faiz oranına endeksli şekilde kullandırılacak olmasıyla Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. ‘Çıpa Kredisi’ faiz oranı, MB politika faiz oranına bağlı olarak aşağı yönlü değişecek, kredi vadesi boyunca faiz artışı yapılmayacaktır’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.