Üzüm ihracatçıları Avrupa ve Rusya’da okulların açılmasını bekliyor

Üzüm ihracatçıları Avrupa ve Rusya’da okulların açılmasını bekliyor

ABONE OL
23:18 - 24/08/2021 23:18
Üzüm ihracatçıları Avrupa ve Rusya’da okulların açılmasını bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Üzüm ihracatçıları, fiyatların yüksek olmasından dolayı fazla talep olmadığını, yaz tatili devam ettiği için Avrupa ve Rusya’dan okulların açılmasını beklemeye başladı.

Batı Akdeniz İhracatçı Birliği (BAİB) Başkanı, üzün ihraç sezonunun başladığını ve sezonun başladı tarihten bugüne 7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, ay sonu itibariyle de bu rakamın 8 milyon doları bulacağını söyledi.

Üzüm rekoltesinde mevsimsel koşullar nedeniyle yüzde 10-15 arası rekolte kaybı olduğunu, fiyatların yüksek olması nedeniyle de üzüme karşı beklenilen talebin gerçekleşmediğini kaydetti.

Tonaj ve değer açısından geçen yıla göre yüzde 13 artıda olduklarını anlatan Çavuşoğlu, Avrupa ve Rusya’da tatillerin devam ettiğini ve okulların açılmasını beklediklerini belirtti. Ümit Mirza Çavuşoğlu, şöyle devam etti.

‘’Rusya pazarında tatil ve fiyatların yüksekliği nedeniyle üzümde geçen yıla göre yüzde 20 talep düşüşü var. Pandemi nedeniyle Avrupa’da insanlar yaklaşık iki yıldır tatil yapamadı. Tatil devam ediyor. Şu anda Avrupa ve Rusya’da okullar da açılmadı. Önümüzdeki 10 gün içinde tatil bitecek ve insanlar Eylül başı evlerine dönecek. Avrupa ülkeleri ve Rusya’da kulların açılmasıyla talep daha da artacak.’’

BAİB Başkanı Çavuşoğlu, geçen 2020 yılı itibariyle 30 milyon dolarlık üzüm ihracatı gerçekleştirildiğini, bu sezon da bu rakamı aşmak istediklerini bildirdi.

Adalya Dış Ticaret Limited Şirketi Sahibi Abdullah Bulut da üzüm fiyatlarının hem üretici hem de ihracatçı açısından iyi olduğunu şu an üzüm ihracatında sıkıntı yaşanmadığını bildirdi.

Eylül ayının ikinci haftasından sonra üzüm ihracatında hızlanma yaşanacağını ifade eden Bulut, ‘’Şu an için Avrupa’ya ihracat yavaş gidiyor. Pandemi nedeniyle Avrupalılar tatillerini uzattı. Bu da pazara yansıdı. Ancak geçen yıla göre daha iyiyiz’’ dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.